YİNE – YENİ- YENİDEN « Kırşehir Anadolu Haber

YİNE – YENİ- YENİDEN

Bu haber 07 Nisan 2023 - 12:40 'de eklendi ve 1.489 views kez görüntülendi.

Merhaba değerli Anadolu Haber okuyucularım.

Uzun bir aradan sonra yeniden NAZAR BONCUĞU köşemden siz değerli okurlarımla buluşuyor olmak gerçekten mutluluk ve heyecan verici. “Al eline kalemi, yaz başına geleni “ misali gerçekten özlemişim yazı yazmayı. Uzun bir süre Kırşehir Gün ışığı dergimizde, ardından Aşıkpaşa gazetemizde bu köşeden siz değerli okurlarım ile Hasbihal etmek gerçekten çok güzel ve değerli idi. Zaman zaman Anadolu Kültürünün Nazar Boncuğu Şirin Kırşehir’imizin güncel sorunlarının yanında, zaman zaman gözümüze takılan yanlışlıklar, zaman zaman ilimize yapılan güzellikler hakkında dertleştik. Benim asıl konum Kırşehir Kültürü. Zaten o uzun dönem içerisinde Devlet Memurluğunun yazı yazma konusunda getirdiği kısıtlamalar nedeniyle daha az eleştiri, övgü, daha çok da asıl konum üzerine yazılar yazdım. Çok güzel değerlendirmeler aldım. Sağ olsun köşemizi sürekli takip eden okurlarımız eksiklerimizi hep tamamladılar, yanlışlıklarımızı düzeltmek için hep olumlu eleştirilerde bulundular. Bende dilimin döndüğünce, aklımın erdiğince, kalemimizin (şimdilerde Klavye) yazdığınca güzel işler yaptığımı düşünüyorum. Peki, niye ara verdim. Birçoğumuzun malumu. İlimizdeki gazeteler günün şartları, ekonomik durumlar gibi nedenlerde birleşti. Bir kısım arkadaşlar tekrar başladı, bir kısmı kapandı. Devam eden süreç içerisinde yeniden bir birleşme söz konusu oldu ve yerel gazete sayısı ikiye kadar düştü. Gazeteci dostlarımızın çoğunluğu işsiz kaldı, bir kısmı değişik alanlara yönelmek zorunda kaldı ve bir kısmı da İnternet haberciliği- sosyal medya haberciliğine yöneldi. Takdir edersiniz ki bu çalkantılı süreç içerisinde bana göre gazeteciliğin, köşe yazarlığının da tadı tuzu kalmadı. Bir ara vereyim istedim, bunun üzerine birde Pandemi dönemi eklendi, hastalıklar peşimizi bırakmadı derken geldik bu güne.

Bu gün geldiğimiz noktada yine iki tane gazetemiz yayın hayatını sürdürüyor. Mevcut imkânlar dâhilinde güzel işiler yapma çabası içerisindeler. Gördüğüm kadarıyla da başarılılar. Bu arada İnternet haber siteleri çoğaldı. Evine bir bilgisayar alan, alakalı, alakasız, ilgili ilgisiz, yazmadan çizmeden habersiz, bilgisiz, yeteneksiz, birilerinin elinde değnek olan birçok kişi haberci, gazeteci, yazar oldu. Bunları söylerken gerçekten habercilik yapan, gazetecilik yapan, işini bilen, eğilip bükülmeyen, satılmayan, memleketin sorunlarına hakim Gazeteci dostlar siteler vasıtasıyla basın-yayın hayatlarına devam ettiler ve ediyorlar. İşte bizim sitemiz KIRŞEHİR ANADOLU HABER de bu nitelikli-kaliteli sitelerden bir tanesi. Bu konuda çıkarılan bir Yönetmelikle haber sitelerine de düzenlemeler yapıldı, zorunluluklar getirildi, bilgisayar kullanmayı bilen birilerinin, ( gazeteci demiyorum dikkat ederseniz, birileri) haber sitesi adı altında bir şeyler yapmasının önü kesildi çok şükür. Hal böyle olup, KIRŞEHİR ANADOLU HABER de nitelikli siteler arasında yer alınca bende bu sitece haftada bir gün CUMA günleri sizlerle Hasbihale kaldığımız yerden devam edelim istedim. Günün şartları içerisinde bu bir gün belki birkaç güne de çıkar.
Gün ola harman ola.Hani derler ya, Gün Doğmadan Neler Doğar. Hep birlikte güzel günler görürüz inşallah. Bu arada hemen belirteyim. Emekli oldum, şu an yazı konusunda bir kısıtlamam da yok. Benim işim Kırşehir. Gerektiğinde güzel memleketimin sorunları, gördüğüm duyduğum eksiklikleri, yapılanları, yapılmayanları, yapılması gerekenleri ağırlıklı Kırşehir olmak üzere dile getirmeye gayret edicem.
Anadolu’nun Ortasında Nazar Boncuğu gibi duran, Ozanlar Evliyalar, Ahiler diyarı, Anadolu Kültürünün Başkenti, Şirin Kırşehir’imin o kadar çok sorunları var ki saymakla bitmez. Ne yazık ki tamamına yakını da çözümsüz bekliyor. Seçilmişler bakmıyor kendi derdinde, atanmışlar hiç bakmıyor ayrı bir havadalar, sivil toplum kuruluşlarımız ilgilenmiyor, bizler kulağımızın üstüne yatmışız, gözlerimizi kapatmışız duymuyoruz, görmüyoruz, günü kurtarma peşindeyiz. Hal böyle olunca sorunlar kartopu misali yuvarlandıkça büyüyor. Biz hep seçilmişler diyoruz da sözüm ona birde atanmış yöneticilerimiz var. Bunlar ne yapar ne eder, kim daha iyi bir yere gelmek için Devletin imkânlarını kendi çıkarları için kullanıp üstlerine takla atıyor, babasının malı gibi hediyeler dağıtıyor bunları da zaman içerisinde dillendiririz inşallah.
Bakalım bu konuları tek tek dile getirmeye çalışacağız KIRŞEHİR ANADOLU HABER olarak. Halkımızın doğru haber alma özgürlüğüne saygılı ve bu yönde çalışmalar yaparak kırmadan, dökmeden, eğilip bükülmeden, hakaret etmeden, sövmeden, saymadan, kişilik ve insan haklarına saygılı, kimsenin maşası ya da elinin değneği olmadan öncelik Şirin Kırşehir’imiz olmak üzere ülkemizin öne çıkan sorunlarını gündeme taşımaya gayret edicez.
Seçilmişler ne yapıyor ya da yapacak, memleketimiz acil çözülmesi gereken sorunları neler, sivil toplum kuruluşlarımız neler yapmalı, bizler neler yapmalıyız bi bakıcaz. Dilimizin döndüğüce kirli çamaşırları, temiz çamaşırları, çöpe atılacakları ayıklamaya yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Tabi en büyük destekçimizde siz değerli okurlarımız. Bizleri yapıcı yönde eleştirir, eksiklerimizi, yanlışlarımızı gösterir ve sitemizi takip etmek suretiyle destek olursanız ki hiç şüphem yok en güzelini yapacağımızdan eminim. Görüşmek üzere;
Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.