SEÇİMİMİZİ YAPTIK ÜLKEME BAHAR GELDİ « Kırşehir Anadolu Haber

SEÇİMİMİZİ YAPTIK ÜLKEME BAHAR GELDİ

Bu haber 05 Nisan 2024 - 14:26 'de eklendi ve 116 views kez görüntülendi.
Değerli okurlarım, sevgili Kırşehir’liler;
Hepinizin malumu olduğu üzere 31 Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimlerini yaptık. 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticilerimizi seçtik.
 Hiç olmaması gereken birkaç olay dışında genel itibariyle güzel bir seçim süreci yaşadık. Bu gün itibariyle Millet idaresiyle seçilen Belediye Başkanlarımızın büyük bir çoğunluğu görevine başladı. Henüz başlamamış, başlayamamış olanlar ise en kısa sürede başlayacaktır diye umuyorum. Bir an önce herkesin görevine başlaması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü Ülkemizin beklemeye tahammülü yok. Yapılacak iş çok.
Kırşehir’imizde de güzel bir seçim ortamı yaşadık. 1 Merkez, 6 İlçe, 3 Belde Belediye başkanı ve 67 Mahalle, 252 köy muhtarlarımızı seçtik. Bildiğim kadarıyla da ilimizde seçilenler görevlerine başladılar. Hizmet yarışına giriştiler. Ben başta Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin EKİCİOĞLU olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza üstün başarılar diliyorum. Şirin Kırşehir’imizin her bir köşesi ayrı bir değer, her bir köşesi ayrı bir güzellik, her bir köşesi Anadolu Kültürünün örnekleriyle dolu, her bir köşesi tarih kokan, her bir köşesi Ahiler, Ozanlar, Evliyalarla dolu, her bir köşesi Yunus Emre, Hünkar Hacı Bektaş, Ahi Evranı  Veli’nin sevgisi, hoşgörüsü, kardeşliği ile yoğrulmuş, Aşık Saitten Muharrem Ertaşa, Çekiç Aliden Hacı Taşana son olarak da İnsan Hazinesi büyük usta Neşet Ertaş’ın Bozlaklarını dinleyerek yetişmiş, Sofrası, Kapısı, Eli açık, Dili, Beli kapalı , HAK İLE SABIR DİLEYİP BİZE GELEN BİZDENDİR, AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR. Diyen insanların bol olduğu bir yerdir Kırşehir.
Kırşehir hizmet bekliyor değerli başkanlarım. Hepiniz size güvenen, sizi seven insanların tercihleri sonucu bu göreve geldiniz. Yörenize hizmet etmek zorundasınız. Sizler bu söylediklerimin çok daha fazlasını bilen bu amaca yönelik çalışmalar yapabilecek kapasitede insanlarsınız ki bu göreve talip oldunuz ve vatandaşın tercihi de bu yönde oldu. 67 Mahalle, 252 köy muhtarımızın da ellerinden geldiğince kendi bölgelerine hizmet edeceklerinden şüphem yok. Bunun yanında önemli iki görev daha var. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri. Buralara seçilen arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. İlin Parlamentosu durumundaki Genel Meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi çoğunluğu elde etti. Seçilen çok değerli arkadaşlar İlimizin genel sorunlarının bilincinde ve çalışma azminde olan üyeler. Hepinize tekrar başarılar diliyorum. Umuyorum yeni görevleriniz, memleketimize, milletimize, size ve ailenize hayırlı olur, iyilikler, güzellikler getirir.
Bu bölümde İl Belediye başkanım değerli dost, dürüst, temiz, has be has Kırşehir’li, ilk döneminde  “Ticarette kirlenmedim, siyasette de kirlenmeyeceğim” diye yola çıkan ve bu yolda yürüyen, aynı azim ve kararlılıkla ikinci dönemde tekrar Şirin Kırşehirimin temiz yürekli insanlarının tercihi ile tekrar seçilen Sayın Selahattin EKİCİOĞLU’na kısa bir not iletmek istiyorum izninizle.
Sayın Başkanım.  İkinci döneminiz Ülkemize, İlimize hayırlı uğurlu olur inşallah. Size ve ailenize iyilikler, güzellikler getirir. Siz bu memlekette doğup büyüdünüz, bu memlekette yetiştiniz, bu memlekette ticaret yaptınız, değişik görevlerde bulundunuz ve bulunduğunuz her görevde, yaptığınız her işte başarılı oldunuz  ve kendi tabirinizle Kirlenmediniz. Bu özellikleriniz sizi ikinci kez Şehr-i Emin konumuna getirdi.( Kelime anlamı: inanılan, güvenilen, korkulmayacak, sağlam, kendisine inanılabilir, emanet olunan devlet dairelerinin başkanı, şehri emin şehrin başkanı idarecisi.) Şirin Kırşehir’imizin bütün sorunlarını yakinen bilen kişilerin başında geliyorsunuz. Hal böyle olunca da çalışkan ve dürüst kişiliğinizle bütün sorunların üstesinden geleceğinizden eminiz. İlk döneminizde bunu bizlere kat be kat gösterdiniz. Önderliğinizde şehrimizde neredeyse girilmeyen mahalle, sokak kalmadı. Güzellikler yaşattınız bizlere. Kaldı ise de yeni dönemde tamamlanır diye düşünüyorum.
İkinci döneminizde sizinle birlikte hizmet ordusuna yeni katacağınız ekibinizin de aynı bilinç içerisinde hareket ederek sizi yücelteceğinden, güzelliklere imza atacağından şüphem yok.  Her şeyin en iyisine layık Şirin Kırşehir’imize yapacağınız bütün güzelliklerde yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Tekrar başarılar diliyorum. Zaman içerisinde bu köşeden tekrar birlikte oluruz.
Bu tablonun oluşmasında büyük emekleri olan genç, dinamik, çalışkan, azim ve kararlılıkla yılmadan mücadele eden iki yönetimiz daha var.  Milletvekilimiz Dr. Sayın Metin İLHAN ve İl Başkanımız Sayın Baran GENÇ. Tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Çünkü buna çok ihtiyacımız var.
GÜZELLİKLERE DEVAM…………
Galın sağlıcakla.
NOT: Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL seçimlerden sonra ilk röportajını Sayın İsmail KÜÇÜKKAYA ile yaptı. Birçok önemli konunun yanında bana göre çok çok önemli bir açıklaması vardı. “Vatandaş bize kredi verdi. Ama Tüketici Kredisi değil, Yatırım Kredisi” dedi. Bu konuyu önümüzdeki hafta değerlendiririz.
Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.