SEÇİMİMİZİ YAPTIK- 2- « Kırşehir Anadolu Haber

SEÇİMİMİZİ YAPTIK- 2-

Bu haber 19 Nisan 2024 - 10:29 'de eklendi ve 39 views kez görüntülendi.

SEÇİMİMİZİ YAPTIK- 2-

YATIRIM KREDİSİ

 

“HAK İLE SABIR DİLEYİP BİZE GELEN BİZDENDİR, AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR.”

 

Pîr Ahî Evrân Velî Hazretlerinin bir sözü ile başlamak istedim bu gün.

31 Martta Mahalli İdareler Genel Seçimlerini yaptık. 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticilerimizi; Belediye Başkanlarını, Belediye Meclisi Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini, Muhtarları, Azaları seçtik.

Seçilenlerin tamamına yakını görevlerine başladılar. Kimi yeni seçildi, kimi aynı göreve tekrar seçildi. ( Selahattin EKİCİOĞLU gibi) Memleket hizmet bekliyor, kimsenin beklemeye tahammülü yok. Yapılacak iş çok.

İşte yukarıdaki söz tamda buraya oturuyor. Gerek yeni seçilerek önceki dönemden görevi devralan, gerekse tekrar seçilerek kaldığı yerden devam edecek seçilmişlere iletmek istiyorum. Özellikle Belediye Başkanlarımıza. Hepiniz size güvenen, sizi seven insanların tercihleri sonucu bu göreve geldiniz. Yörenize hizmet etmek zorundasınız. Sizler bu söylediklerimin çok daha fazlasını bilen bu amaca yönelik çalışmalar yapabilecek kapasitede insanlarsınız ki bu göreve talip oldunuz ve vatandaşın tercihi de bu yönde oldu. Hal böyle olunca AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR diyen Pîr Ahî Evrân Velî Hazretlerinin bu sözüne uyarak önceki dönemleri/ dönemlerinizi geçmek zorundasınız ki bizden olduğunuzu ispat edin. Aksi taktirde sizlerde birileri gibi tarihin kirli sayfalarında yerinizi alır, vatandaşın nefretini kazanırsınız.

Nisan ayının ilk haftasından beri göreve yeni başlayan Belediye Başkanlarının açıklamalarını, belediyelere astıkları borç listelerini, hukuksuz, kanunsuz, ben yaptım oldu zihniyeti ile yaptıkları harcamalarını izliyoruz. Sıra gecelerinde davul çalanlar, bizim paralarımızla turlar yapanlar…. Vay benim memleketim, vay benim ülkem, vay benim vatandaşım biz kimlerin elinde oyuncak olmuşuz haberimiz yok. Bu insanlar nasıl halen sokaklarda dolaşabiliyor, insanlarla konuşabiliyor anlamak mümkün değil. Allah’ın huzuruna nasıl çıkıyor, secdeye alınlarını nasıl koyabiliyorlar. Özellikle Analarının, Babalarının Eşlerinin yüzlerine nasıl bakabiliyor. Çocuklarına, torunlarına nasıl ne söylüyor, sarılıp öpebiliyor, sevebiliyorlar anlamak mümkün değil. Eğer bilen varsa lütfen bana da iletsin. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun. Bu milletin size verdiği emekler haram zıkkım olsun. Bu dünyada da öteki dünyada da ellerimiz yakanızda. Sizler babanızın çiftliğini bile böyle yönetemezsiniz/yönetmezsiniz. Ama Devletin malı deniz misali gibi. Olsun bakalım. Herhalde birileri çıkıp bunun hesabını sorar sizden. Eğer hesap verebilirseniz. Gün ola, harman ola.

Gelelim göreve başlayanlara.

Öncelikle lütfen o soysuzlardan hesap sorun. Tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını alın. Alınki bizden olduğunuzu bilelim.

Yukarıda belirttim. Hepiniz size güvenen, sizi seven insanların tercihleri sonucu bu göreve geldiniz. Yörenize hizmet etmek zorundasınız. Daha önceki yazımda da belirttim. Memleketime Bahar geldi. Güzel ülkemin her yeri Kırmızıya boyandı, Kıpkırmızı güller açtı. Güzel de oldu. Kırmızı yakıştı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama vardı. Dikkatimi çekmişti, birçoğunuz gibi çok ta önemsemiştim. “CHP değişirse, Türkiye değişir, değişecek”.

Evet Türkiye değişiyor, değişecek, güller hiç solmayacak. Gerek yeni, gerek tekrar göreve gelen, namuslu, dürüst, çalışkan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinden yürüyen, onun hedef ve ilkelerini rehber edinmiş, Vatandaşın hakkını, hukukunu koruyan, kollayan, gözü gönlü, kapısı, sofrası açık, eli, beli, dili kapalı yöneticilerimiz sayesinde Kırmızı Güller hiç solmayacak, Ülkemde GÜZELLİKLERE DEVAM edilecek.

Seçimlerden hemen sonra CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL ilk röportajını Sayın İsmail KÜÇÜKKAYA ile yaptı. Ben çok dikkatli takip ettim. Birçok önemli konunun yanında bana göre çok çok önemli bir açıklaması vardı. “Vatandaş bize kredi verdi. Ama Tüketici Kredisi değil, Yatırım Kredisi” dedi.

Bu söz bugün, yarın, bundan sonraki bütün günlerde tüm yöneticilerin kulağına küpe olsun. Hatta küpe olmasın, herkesin Beynine kazınsın. Kazınsın ki yatırım kredisini iyi kullansınlar, vatandaşın hizmetine sunsunlar.

Bunun çok güzel örnekleri var. Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den tutun Güzellikler yaratan, yaşatan tüm Belediye Başkanlarımızı gördük, yaşadık. Onların vatandaş lehine kullandıkları kredi bu günkü sonuçların göstergesi oldu.

Değerli okurlarım;

Güzellikler yaşatan değerli başkanları anarken; Anadolu’nun Kültür Başkenti, her bir köşesi ayrı bir değer, her bir köşesi ayrı bir güzellik, her bir köşesi Anadolu Kültürünün örnekleriyle dolu, her bir köşesi tarih kokan, her bir köşesi Ahiler, Ozanlar, Evliyalarla dolu, her bir köşesi Yunus Emre, Hünkar Hacı Bektaş, Ahi Evran’ı Veli’nin sevgisi, hoşgörüsü, kardeşliği ile yoğrulmuş, Aşık Sait’ten Muharrem Ertaş’a, Çekiç Aliden Hacı Taşana son olarak da İnsan Hazinesi büyük usta Neşet Ertaş’ın Bozlaklarını dinleyerek yetişmiş, Sofrası, Kapısı, Eli açık, Dili, Beli kapalı Belediye Başkanımız Sayın Selahattin EKİCİOĞLU’nu anmadan geçmek olmaz.

Sayın EKİCİOĞLU’da sıkıntılarla, borçlarla aldı Belediyemizi. Bu gün geldiğimiz nokta yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi. Ülkemizdeki örnek Belediye ve Belediye Başkanı. Çünkü girişte yazdığım gibi;

HAK İLE SABIR DİLEYİP BİZE GELEN BİZDENDİR, AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR

Sayın EKİCİOĞLU’da bu yoldan gittiği için bu gün örnek Belediye Başkanlarının ön saflarında yer alıyor.

Hepinize tekrar başarılar diliyorum. Umuyorum yeni görevleriniz, memleketimize, milletimize, size ve ailenize hayırlı olur, iyilikler, güzellikler getirir.

GÜZELLİKLERE DEVAM…………

Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.