ÖZGEÇMİŞİM « Kırşehir Anadolu Haber

ÖZGEÇMİŞİM

Bu haber 06 Nisan 2023 - 12:39 'de eklendi ve 206 views kez görüntülendi.

27 MAYIS 1960 Tarihinde Kırşehir Bağbaşı mahallesinde doğmuşum. Adım da zaten doğum tarihim ile oluşmuş. Cemal Gürsel. Göbek adım Cemal rahmetli anam çoğunlukla Cemal derdi.
Bütün hayatım Kırşehir’de geçti 2 yıllık Yüksek Okul Mezunuyum. 1983 Yılında Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünde başladığım Memuriyetimde sırasıyla, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Personel ve Gençlik Merkezi Şefi, Kırşehir Valiliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Akçakent Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve son olarak da Boztepe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptım ve 16 Mart 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 40 yıl onurlu bir memuriyetten sonra Emekli oldum.
1984 yılında, Milli Eğitim Gençlik Spor Bakanlığının açmış olduğu Jüri Üyesi Yetiştirme Kursuna katılarak Halk oyunları yarışmaları Jüri üyesi/ Hakem oldum. Milli Eğitim Bakanlığı B Kategorisi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Branş kurslarına katılarak Jüri Üyeliği/ Hakemlik görevimi sürdürdüm.
Rahmetli hocam Sedat GÜRSES’den ( Namı diğer DANYALIN OĞLU) çok şey öğrendim. Birlikte Halk oyunlarının yanı sıra İzcilik faaliyetleri yürüttük. Uzun süre Hocam İl İzci Kurulu Başkanı, bende İl Sekreteri olarak görev yaptım. Daha sonraki dönemde Sedat hocam Milli Eğitim Bakanlığı İl izci Kurulu Bakanı, bende Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik İl Temsilcisi olarak göreve yaptık.
İlimiz Halk Kültürü konusunda araştırma ve derleme çalışmaları yaptım. Kültür Bakanlığı tarafından İlimizde yapılan Halay ve Seyirlik Oyunlar Derleme çalışmaları ile Kırşehir Belgeseli ve Ahi Evran-Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatının konu alındığı çekimlerde aktif olarak görev aldım. Çeşitli Ulusal Televizyonlarda İlimizin tanıtıldığı birçok programa katıldım. Ayrıca Mahalli Televizyonlarımızda Kültürel programlar düzenledim.
Araştırma ve derlemelerimi, gazeteci-yazar, değerli abim sayın Mehmet ATILGAN’ın çalışmaları ile birleştirerek kitap haline getirdik ve Kırşehir Valiliği tarafından, “Anadolu Kültürünün NAZAR BONCUĞU” adı altında yayımlandı.
Gerek memuriyetim gerekse Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimden dolayı birçok ödüle layık görüldüm. Benim için en önemlilerinden ikisi Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından Teşekkür Nişanı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Halk Oyunlarına verdiğim hizmetlerden dolayı Plaket. 2006 ve 2007 yıllarında İl Hakem Kurulu Başkanı olarak görev aldım.
Görev aldığı bütün alanlarda başarı ile çalıştım. İlimizdeki Sosyal ve Kültürel faaliyet alanında hep İlk lere imza attım. Bundan da hep gurur duydum.
Kırşehir Gazeteciler Cemiyetinin kurulmasında görev aldım ve halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım.
Uzun süre Kırşehir’in Günışığı Dergisi ve Aşıkpaşa gazetesinde Nazar Boncuğu adlı köşemde yazılar yazdım. Kayseri’de düzenlenen ve Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir medya mensuplarının katıldığı 1. Bölgesel Medya Yarışmasında Köşe yazısı dalında ikincilik ödülü aldım.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesince düzenlenen “ I. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Kurultayı” na katıldım ve Kırşehir Çocuk Oyunları konusunda bildiri sundum.
Anadolu Folklor Vakfı ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Dansları Çalıştayı’na konuşmacı olarak katıldım ve bildiri sundum.
Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı”na konuşmacı olarak katıldım ve “Abdal Kültürü” konulu bildiri sundum.
Bu günden sonra elim kalem tuttuğu, dilim döndüğü, aklımın erdiği süre içinde KIRŞEHİR ANADOLU HABER sitesinde değerli okurlarımla birlikte olmak için çalışmalarımı devam ettirmek arzusundayım.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.