NÖRELİM ŞİMDİ -1- « Kırşehir Anadolu Haber

NÖRELİM ŞİMDİ -1-

Bu haber 14 Nisan 2023 - 11:34 'de eklendi ve 282 views kez görüntülendi.

Yıllar önce Gazeteci Yazar değerli abim, bizi kendine hasret edip ( hani Neşet babanın dediği gibi “ hasiret etti bizi gağam gardaşa, bir ayrılık, bir yoksuzluk bir ölüm”) misali diyarı gurbetlere giden Mehmet ATILGAN ile Ankara’daki Kırşehirliler konusunda sohbet ederken bir olay anlatmıştı. Ankara’da iki Kırşehirli hemşerimiz telefonla konuşuyor. Biri diğerine “ Alooo nörüyon gardaşım” diye hatır soruyor diğeri; eğer keyfi yerinde, işleri de iyi gidiyorsa “ vay agam nörüm iyiyim, sen nörüyon” diye sohbete başlıyorlar. Eğer telefon edilen hemşerimizin keyfi yok, işleri de iyi değilse, “ amaaaannn nöörmez olum, dadı duzu yok.) diyerek sohbet devam ediyormuş. Sohbet bizim hemşeriler arasında iyice yaygınlaşmış. Şimdilerde bu şekilde sohbetler devam ediyormu bilmiyorum. Zaman içinde bakarız. Unutmadan yukarıdaki sohbetin kaynağı da, yanlış hatırlamıyorsam, çok çok iyi bir Kırşehirli, birkaç kez sohbet etme şansı yakaladığım değerli abim Mehmet AKYÜREK. Yanlış yada eksiğim varsa önce beni bağışlasınlar sonrada eksik tarafımı tamamlasınlar. Çok mutlu olurum. Düzeltmeyi de siz değerli okurlarımla paylaşmaktan onur duyarım.

Gelelim asıl konumuza. Niye böyle bir attım bu haftaki yazıma açıklamaya çalışayım. Hepimizin malumu 30 gün sonra Ülkemizde seçim var. Yüzyılın seçimi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile mi yoksa Parlamenter sistem ile mi devam edeceğimiz konusundaki yol ayrımı diyebiliriz. Beni takip eden değerli okurlarım bilirler. Benim asıl konum Kültür ve Kırşehir. Yerel basın yayın kuruluşlarında yazan birçok arkadaşım gibi önceliğim Kırşehir. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için oy vermenin yanında Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilimizi temsil edecek 2 adayı da seçip Ankara’ya göndereceğiz. Hal böyle olunca ister istemez siyasete de dokunmak gerekiyor. Gerekiyor çünkü bizim, çocuklarımızın, torunlarımızın kısacası Ülkemizin geleceği söz konusu.

Ülkemiz genelinde aday listelerinde bir rahatsızlık olduğu yansıyor haberlere. Ulusal bir gazetemizin köşe yazarı “ Milletvekili aday listeleri açıklandı. Beklediğimiz üzere kıyamet de koptu. Hem iktidar blokunun hem muhalefet blokunun listelerine parti tabanlarından tepkiler yükseliyor. Kızıp, adaylığını geri çekenler var. Küsüp partisinden istifa edenler var. En çok da siyesi omurga yoksunları, koltuk sevdalıları, fırsatçılar var…..” diye devam eden bir yazı kaleme almış. Haklı olduğu çok yer var. Neyse biz Ana Vatana gelelim. İlimizde de partilerimizin aday listelerinde büyük sıkıntıların olduğu, rahatsızlıkların olduğu yönünde birçok yazı ve paylaşımlar yapıldı hafta içi. Gördüklerim, okuduklarım, sohbetlerde dile getirilen konuların, endişelerin birçoğuna katılmamak elde değil. Mevcut adaylar konusunda ciddi eleştiriler var. Adaylar değerlendirilirken, günün moda deyimiyle Yerli ve Milli adayı olan tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu diğer partilerde, Kırşehirli olmasına rağmen, ne memleketi, ne memleketin insanını pek fazla bilmeyen, derdini, tasasını, sorunlarını ancak kulaktan dolma, duyumlardan, yazılanlardan, çizilenlerden öğrenen, vatandaşla hasbihal dahi etmemiş, büyük çoğunluğun hiç tanımadığı adaylar olduğu yönünde ciddi eleştiriler var. Ben kişiler üzerinden bir eleştiri getirmek istemiyorum. En azından şimdilik. Şahsen ben mevcut adaylardan Cumhuriyet Halk Partisinin adayları Dr. Metin İLHAN ve Ecz. Baran GENÇ beyleri iyi tanıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisinin ikinci sıra adayı Dr. Osman ASLAN beyi iyi tanıyorum, İYİ partinin ikinci sıra adayı Asaf KAYAOĞLU beyi iyi tanıyorum. Diğer adaylar konusunda tam bir bilgiye sahip değilim. Önümüzdeki günlerde listeler kesinleşince görücez, bakıcaz, tanışıp görüşücez. İşittiğim kadarıyla bazı partilerimiz rahatsızlıklarını Genel merkezlerine taşıyıp düzeltme talep ettikleri yönünde. Umuyor ve memleket evladı olarak bekliyorum ki Genel Merkezlerin, (hangi parti olursa olsun) itirazları dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapmaları, teşkilatlarının seslerine kulak vermeleri en kestirmesi teşkilatlarını yok saymamaları. Bakalım gün ola harman ola. Bekleyip görelim. Kesin aday listeleri açıklansın kaldığımız yerden devam ederiz.

Bundan sonraki yazılara; “ vay agam nörüm iyiyim, sön nörüyon” diyemi, yoksa “ amaaaannn nöörmez olum, dadı duzu yok. Diye mi devam ederiz bekleyelim. Umarım birincisi olur, İyi olur, güzel olur.

 

Not: Değerli Mehmet ALTIPARMAK üstat aramıza katıldı. Hoş geldin, safalar getirdin. Nörüyon değerli gardaşım. Hele şu seçimleri bi atlatalım hayırlısıynan, senin seçime de bi el atarık inşallah.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.