NASIL OLACAKSA BU NORMALLEŞME « Kırşehir Anadolu Haber

NASIL OLACAKSA BU NORMALLEŞME

Bu haber 06 Mart 2021 - 17:52 'de eklendi ve 400 views kez görüntülendi.

Hani ülke 4 renge bölündü de normalleşme süreci başlıyor dendi ya…
Merak ettim normal nasıl bir şey?
Biz eskiden normal miydik, ya da normal denen şey nasıl bir durum?
Normalleşmeden, Corona öncesi dönem kastediliyorsa, Allah’ını seven dönüp bir daha baksın, normal miydik o zaman.
Yani günde 3 defa gördüğünüz insanı 5 defa sarılıp öpmek mi normal? Veya metroda, yataklı vagonda mı yolculuk yapıyorduk yoksa dolmuşta, nohut pilav mı dağıtılıyordu? Eski tıkış tıkış otobüs yolculuklari şimdi farklı mı?
Belki bir maske farklı Corona öncesinden ama gelin görün ki psikolojiler artık eskisinden çok çok bozuk durumda.
Normalleşmeden bir yıl öncesine dönmek kastediliyorsa, kimse kusura bakmasın neyin normal, neyin anormal olduğunu ayırmak mümkün değil. Mantık ve adaletin yerini keyfiyeti aldığı bir ortamda yasakları, kısıtlamaları allayıp pullayıp reform gibi sunmak ve hatta eylem planı gibi sözlerle yaftalamak, tavuk kızartması yerken tavuk hakları bildirgesi açıklamak gibi bir şey.
Gerçi eskiden de Ordu’nun derelerini yukarı akıtırdık, söğüt dalına mandaya yuva yaptırırdık ama yaklaşık bir yıldır içeri gir, dışarı çık, eve kapan, kahveye gitme, misafir yasak, yan yana yürümek yasak, 65 yaşa yasak, 20 yaş altına yasak gibi cendere içinde kalmaktan ne psikoloji kaldı, ne akıl, ne mantık…


Mesela bugün elime klima kumandasını almışım, yüzüm televizyona dönük 18 dereceden 28’e kadar kaç defa gidip geldiysem, Cine 5 kanalında 20 sene öncesinin Fenerbahçe- Siirt Köy Hizmetleri maç ozetleri çıktı.
Eyvah ben galiba kafayı yiyorum deyip, bir duş alıp kendime gelmek istedim. Sıcak su ile soğuk su düğmelerini sağa sola çevirirken TRT FM çıkmasın mı?
Tam da durumuna Uygun bir parça çıktı Allah’tan: “Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde?”
Nasıl olacaksa bu normalleşme?

Mehmet ATILGAN
Mehmet ATILGANmehmetatilgan@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.