İLİMİZİN  PARLEMENTOSU « Kırşehir Anadolu Haber

İLİMİZİN  PARLEMENTOSU

Bu haber 06 Mayıs 2024 - 10:00 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.
Malumunuz olduğu üzere 31 Martta  Mahalli İdareler Genel Seçimlerini yaptık. 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticilerimizi; Belediye Başkanlarını, Belediye Meclisi Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini, Muhtarları, Azaları seçtik. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili birkaç yazı kaleme almıştım. Bu günde İlimizin Parlamentosunu kısaca yazmak istiyorum.
Gazeteciler Cemiyeti olarak Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte  zaman zaman İlimizin kurum ve kuruluşlarını, atanmışlarını, seçilmişlerini ziyaret ediyor, görüşmeler yapıyor, iş ve işlemleri ile ilimizin sorunlarını gündeme taşıyor ve görüş ve önerilerimizi iletmeye gayret ediyoruz. Bunu yaparken hiç kimseye ön yargılı yaklaşmıyor, önerilerin yanında eleştirilerimizi de gerek görüşmelerde gerekse basın kuruluşlarımız aracılığı ile iletmeye çalışıyoruz. Kaleme aldığımız ve eleştirdiğimiz eksikliklerimizi de takip etmekten geri durmuyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımızı ziyaret ederek görüşmelerde bulunduk ve izlenimlerimizi siz değerli okurlarımızla paylaştık. Bitti mi. Tabii ki  hayır. İzlemeye devam edicez.
Önceki gün, Cemiyet Başkanımız M. Emin TURPÇU, Başkan Yardımcısı Hüsnü ARIÖZ ve Sekreter olarak ben,  İlimizin Parlamentosunu ziyaret ettik. İl Genel Meclisi Başkanımızı, Cumhuriyet Halk Partisi grubunu ve Milliyetçi Hareket Partisi grubunu ziyaret ederek başarı dileklerimizi ilettik.
Parlamentomuz yenilenmiş heyecanlı ve hevesli gruplar.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Sayın Yılmaz ZENGİN ve üyelerin tamamının bulunduğu ziyarette kısa da olsa görüş alışverişinde bulunduk. İlk edindiğimiz izlenim, siyasette tecrübeli, uzun yıllardır İlimizin sorunlarını takip eden Sayın Yılmaz ZENGİN öncülüğündeki grup üyeleri sorunları bilen ve yerinde çözümü için çalışmalara olumlu katkılar sunmaya hazır bir grup. Grup çalışmaları, görüş ve önerilerini özel olarak yazmaya gayret edicem.
Milliyetçi Hareket Partisi grubu da yeni ve hevesli iki arkadaşımız vardı. Onların çalışmalarını da aktarmaya çalışacağım.
Parlamentonun şu anki Lokomotifi  Ak Parti Grubu ve İl Genel Meclis Başkanı seçilen Sayın Bülent OZAN. Sayın Başkanda da İlk edindiğimiz izlenim. Heyecanlı, hevesli ve İlimizin sorunlarına hakim. Olumlu çalışmalar yapacağını umut ediyor ve bekliyoruz.
Hemen ilk beklentimiz. Bizi takip eden değerli okurlarım hatırlayacaklardır. İlimizin Jeotermal Kaynaklarını ve Mülkiyeti Özel İdaresine ait Terme Kür Merkezinin hazin durumunu geçtiğimiz günlerde dile getirmiş ve olumlu çalışmaları bekliyorduk. Ne yazık ki bu güne kadar hiçbir şey yapılmadı. Üstüne üstlük kötü haberler alıyoruz. Sayın Başkanın konuya yaklaşımı şimdilik gayet olumlu ve iyi şeyler olacağı yönünde. Bakalım görücez.
Bu çok önemli konuyu takibe ve incelemeye devam edicez.
ÜÇ FİDAN.
Hıdrellez şafağında
Yıldızların ışığında
Gürledi dar ağacında
Delikanlım Deniz…
6 Mayıs l972. Dar ağacında 3 Fidan. Bu gün yok edildiler. Bu gün Analarının yüreği yandı, Yüreklerine kor düştü. Bu gün Ülkemiz kara, kapkara, karanlık bir güne uyandı. Yüreklere düşen kor hiç küllenmedi, hiç de küllenmeyecek. Toprağa düşen 3 fidan büyüdü, yeşerdi, dal budak saldı. Büyümeye de devam ediyor. Ruhunuz Şad olsun.
HIDIRELLEZ :
Bugün 6 Mayıs Hıdrellez Bahar Bayramı. Nedir Hıdrellez kısaca bir bilgi sunmak istiyorum.
 Hıdırellez ya da Hıdrellez Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlarda da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.
Ülkemizde Hıdrellez 6 Mayıs’ta kutlanır. Anadolu’nun bazı yerlerinde Hıdrellez Günü yapılan duaların ve isteklerin kabul olması için sadaka verme, oruç tutma ve kurban kesme âdeti vardır. Kurban ve adaklar “Hızır hakkı” için olmalıdır çünkü tüm bu hazırlıklar Hızır’a rastlamaya yöneliktir.
Hıdırellez 2017 Yılında UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine alınmıştır. Kutlu olsun.
Galın sağlıcakla.
Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.