EKİCİOĞLU İLE BAHAR SEVİNCİ « Kırşehir Anadolu Haber

EKİCİOĞLU İLE BAHAR SEVİNCİ

Bu haber 11 Mart 2024 - 17:15 'de eklendi ve 130 views kez görüntülendi.
12 Mart İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN. ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.
Haberin var mı taş duvar?
Demir kapı, kör pencere,
Yastığım, ranzam, zincirim,
Uğrunda ölümlere gidip geldiğim
Zulamdaki mahzun resim.
Görüşmecim yeşil soğan göndermiş
Karanfil kokuyor cigaram
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin..
Üstat Ahmet Arif böyle seslenmiş Bahar gelince.
Bu yıl bahar yine erken geldi sanırım. Bademler, Zerdaliler, Kayısılar, Erikler çiçek açtı.  Açtı da bir çoğunu yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Soğuk alacak gibi. Güller yaprak çıkardı. Birçok kimse Bağ’ları, Asma’ları budadı. Noolcak şimdi. Birde Aşık Mahsuni Şerif’in “İnce İnce bir kar yağar Fakirlerin üstüne” dediği türden, ince ince yağarsa. Bu mevsimdeki kar yağışı ağaçlar açısından çok tehlikeli olur. Gerçi bu mevsimde kar tutmazda, Kar yağar, gece birde ayaza çekerse. Eyvah ki eyvah. Yandı gülüm keten helva. Çiçek açmış, patlamış, kabarmış tüm ağaçları soğuk alır. Dolayısıyla da bu yıl yine meyve yok demektir. Yapacak bir şey yok. Elden gelen de bir şey de yok. Hayırlısı kısmette ne varsa o olur.
Bakalım yaşayıp görücez. Memleketimizin geleceğinin baharı için ay sonu Mahalli idareler seçimleri var. Tüm adaylar meydanlarda. Daha önce İlimizdeki seçimler konuşunda, adaylar ve adaylık konusunda defalarca yazdım, çizdim. Adaylarımız meydanlara indiler çalışıyorlar, projelerini, yaptıklarını, önümüzdeki dönemde yapmak istediklerini vatandaşa anlatıp onların oylarına talip oluyorlar. Bende karınca kararınca bazı bazı Sayın Ekicioğlu ve İl Genel Meclisi Üyesi, Belediye Meclisi üyesi adaylarımız, fırsat buldukça da İlçelerimizdeki (Boztepe ve Akçakent) çalışmalara katılıyorum. Zaman zamanda kenar mahallelerde, çarşılarda dilimin döndüğünce bireysel olarak katkı sunmaya çalışıyorum.
Memleketimizin geleceğinin baharı için diye bir deyim kullandım yukarıda. Bu seçimler gerçekten geleceğimizin baharı olacak. Olmak zorunda. Hani bir şarkı vardır ya; “Baharı görmeden yaz geldi geçti” diye. Böyle olmadan biz baharı görüp, güzelliklerine erişip yaz mevsimini doyasıya yaşayalım. Bunlar elimizde değerli okurlarım. Adaylarımızı az çok tanıyorsunuz, tanımadıklarınız varsa da onlarda kendilerini tanıtmak için bir çaba içerisindeler.
Daha önceki yazılarımda Sayın Ekicioğlu ile ilgili bir çok özellik ve güzellikleri paylaştım sizlerle. Bir yazımda dedim ki;
“Sayın Ekicioğlu’nu hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Büyüğü, küçüğü, çoluğu, çocuğu, kadını, erkeği. Kamanlısı, Mucurlusu, Çiçekdağlısı, Akçakentlisi, Akpınarlısı, Boztepelisi. Kısacası Şirin Kırşehirimizin kadirşinaz, gözü, gönlü tok, eli, Beli, dili kapalı, kapısı açık  güzel insanlarının hepsi iyi tanıyor.  En kestirme yolu, Rahmetli Şemsi Yastıman’dan;
“Kamanı, Mucuru, Çiçekdağını,
Kındam, Dinekbağı, Özbağını,
Köylü, kentli hastasını, sağını,
Görüp bir muhabbet kurmak istiyom.”
İşte değerli Başkan, sayın Ekicioğlu tüm kesimlerle kurduğu muhabbet nedeniyle herkes tanıyor…”
Selahattin Ekicioğlu bana göre özel ve güzel bir kişilik. En kestirme tanımıyla;
İnsanlığın, dostluğun, iyiliğin, güzelliğin Ete, Kemiğe bürünmüş hali.
Yukarıda belirttim ya gezdiğim bir çok yerdeki her türden vatandaşımızın görüşleri de aynı doğrultuda.
Selahattin Başkan;
Özel insanlarla özel,
Güzel insanlarla güzel,
Dertlilerle dertli,
Mutlularla mutlu,
Önceki yazılarımda belirmeye çalıştığım gibi İyi ki varsın, iyi ki tekrar adayımızsın değerli Başkanım. Seninle birlikte Güzelliklere devam.
Sayın Ekicioğlu önderliğinde seçimlere katılan diğer adaylarımız mı? Hepsi birbirinden değerli, hepsi birbirinden temiz, hepsi birbirinden iyi yürekli, Şirin Kırşehir’imizin değerlerine katma değer sunacak yeterlilikte kaliteli, yürekli kişiler. Hepsi hizmete hazır.
Kırşehir kendisine en iyi hizmet edecek adayları seçecektir. Kırşehir kendisine hizmet edenleri asla ve asla unutmaz.
Haydi hep birlikte, el ele, kol kola, omuz omuza Selahattin EKİCİOĞLU ile kazanalım bu seçimleri.
Baharın güzelliklerini doyasıya yaşayalım.
Galın sağlıcakla.
Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.