DAHA FAZLA ÖZEN LÜTFEN ! « Kırşehir Anadolu Haber

UNUTMADIK

TÜRKİYE

DAHA FAZLA ÖZEN LÜTFEN !

Bu haber 28 Temmuz 2023 - 10:04 'de eklendi ve 350 views kez görüntülendi.
ÇEVREMİZ-KIRŞEHİRSPOR
Geçtiğimiz günlerde bu köşeden siz değerli Anadolu Haber sitesi okuyucularıma baharın güzelliklerini aktarmaya çalışmıştım.   O günkü değerlendirme yazılarıma çok olumlu tepkiler almış,  konuya ilgi gösteren tüm okurlarıma saygı ve sevgilerimi sunmuştum.
Bu gün aynı konu ve ilave olarak ÇEVRE konusunda bir şeyler aktarmak istiyorum. Bahar geçti yaz geldi geçiyor. Bu  güzellikleri  görmenin yanında biraz da yaşamak lazım. Yaşarken de yaşadığımız çevreyi korumak, kollamak kirletmemek lazım diye düşünüyorum. Bizler korur ve gözetir isek bu güzellikler devamlı olur. Aksi takdirde yarına hiçbir şey bırakamayız. Çocuklarımıza güzel bir çevre bırakmak için önce onları bu konuda eğitmek, yetiştirmek ve çevre bilincini aşılamamız lazım. Çocuklarımızın ilk eğitimlerini aldıkları kişiler anne ve babalarıdır çünkü.
  Ne havanın, ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenmeyeceğini hepimiz çok iyi biliriz. Biliriz de nedense hiç de özen göstermeyiz. Hatta kendi haline bıraksak, insanı uzaklaştırsak tertemiz kalır. Ama ne yazık ki İnsanoğlu kimi zaman bilerek fakat önemsemeyerek, kimi zaman da farkında olmadan çevreyi oluşturan diğer unsurları kirleterek dünyamızı ve dünya üzerindeki canlı yaşamının geleceğini tehlikeye atar. Çevre kirliliği konusunda,  toplumumuzun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bizlerin ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için hepimizin, tek tek ve örgütlü bir şekilde sorumluluklarını bilmesi ve ona göre davranması gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes, bırakın başka şeyleri, çocuklarını seven herkes ki çocuğunu sevmeyen yoktur,  çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır.
Değerli Kırşehirliler, sevgili okurlarım;
Şirin Kırşehir’imizde güzel bir çevremiz var. Bu güzelliklere yeni güzellikler eklenip daha şirin Kırşehir yaratmanın çabası içerisinde Belediyemiz.  Parklarımız güzelleşiyor, çoğalıyor. Bu parklara yenileri ekleniyor çiçeklerle bezenip güzelleşiyor. Güzelleşiyor ama daha şimdiden kirletmeye, yıpratmaya başladık bile.
Havalar oldukça sıcak. Gündüzleri dışarıda dolaşmak pek mümkün değil. Akşamları cadde ve sokaklarımız, parklarımız gündüz sıcaktan bunalan kişilerle dolup taşıyor. Taşıyor da aynı yoğunlukta sokaklarımızı, caddelerimizi, parklarımızı kirletme çabamızda devam ediyor ne yazık ki. Parkta oturanlar tarafından etrafa çekirdek kabukları, poşetler, külahlar atılmış. El insaf. Allahtan korkun be insanlar. İnsan olan insan oturunca önce bir etrafına bakar. Ne var ne yok, burası neresi, kimler yararlanıyor, neler yapılmış, neler yapılacak, benden sonra burayı birileri kullanacak mı gibi bir muhasebe yapar.  Bunu insan yapar vede yapması gerekli. Hayvanda bu bilinç olmadığı için, yaptığı işten birileri zarar görür mü diye bir hesap yapamadığı için çevreye zarar verir. Ben başka bir şey demiyorum. Yorumu  ve ayrımı siz değerli okurlarıma bırakıyorum.
Ben öncelikle konuya duyarlı davranan, çevre koruma bilinci içinde olan tüm okurlarıma saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Hemen duyarlı vatandaşlara bir uyarı yapmak istiyorum. Çevreye zarar veren kişi yada kişileri uyaracaksanız çok çok dikkatli olun lütfen. Başınıza olmadık işler gelebilir. Dayak yiyebilirsiniz. Çünkü kişiler o kadar pervasız ve duyarsız, o kadar kendinden emin ve kabadayı kılıklı ki dikkat etmekte yarar var. En kestirmesi, yakınınızda bulunan bir görevliye yada telefonla yetkililere ihbarda bulunmak. Niye böyle bir uyarı yaptım. Ben az kalsın gençler tarafından pataklanıyordum da ondan. Dikkatli olmakta yarar var.
Asıl konumuza gelir isek.  Parklar gerçekten çok kötü kirletiliyor. Çok acil önlem alınmalı. Bana göre işin en kötü ve tehlikeli olanı neresi biliyor musunuz değerli okurlarım. Vatandaşın elinde çekirdek, yanında küçük çocukları. Ara sıra da çekirdeğin kabuğunu yere atıyor, içini de “ Al Annen gurban ossun” diye çocuğun ağzına veriyor. O minnacık çocuk ne bilsin çevrenin kirlendiğini böyle olur sanıyor ve o şekilde büyüyor.
Bu parklarımıza birde cadde ve sokaklarımızı da ekleyebilirsiniz. Şehrimizin Kayseri asfaltından girip, Askerlik şubesi önünden devam eden ve Termeye kadar giden, şehri Kuzeyden Güneye ikiye bölen harika bir caddemiz var.
Orta orta kaldırım düzenlendi,  ağaçlar dikildi, yaya geçişleri var, ağaçların arasına da güller dikildi. Buraya kadar güzel. Gelelim kritik noktaya. Dikkat etmişsinizdir. Ağaçların arasına kırmızı-beyaz, yeşil-beyaz bantlar bağlandı. Acaba bu bantlar neyin nesi diye düşünürken, Terme Caddesinde bir kenara oturdun gözlemledim. Bu bantlar kişilerin geçişlerini engellemek için bağlanmış. Karşıdan karşıya geçen vatandaşlar buraya dikilen gülleri çiğnemesin diye bağlanmış o bantlar. Abooooooooooooovvvv. Ne kadar ayıp, ne kadar yazık, ne kadar acı bir manzara. Oralarda yaklaşık 4-5 metre aralıklarda yaya geçitleri var. O tür bant yada çitler genellikle koyun, keçi, inek, dana, eşek, at gibi hayvanlar ekilen dikilen yerlere zarar vermesinler diye dikiliyordu, şimdilerde maalesef insanlar çiğnemesin dile bant çekilir oldu. Terme caddesinin bir bölümünde o bantları kesmişler ve yol açmışlar. Bir kadın yaklaşık 5-6 yaşlarında kız çocuğunun elinden tutmuş,  bantların olduğu yerden yeni dikilmiş gülerin arasından geçirmeye çalışıyor. Çocuk “ Anneee burada dikenler var” diyor, kadın “ bişi olmaz geç geç” diye ısrar ediyor. Siz o çocuktan çevreye duyarlı olmasını nasıl beklersiniz. Yada o çevreyi başka bir şekilde kirletir ise ona nasıl kirletmemesini söylersiniz. Bence söyleyemezsiniz.
Yukarıda belirttim. İlk eğitim aileden başlar. Sevgili Gençler sizler daha özenli ve koruyucu olmalısınız. O parklar, bahçeler, güller sizin için. Bunu sağlamak çok zor değil değerli okurlarım. Lütfen  daha fazla özen.
Yorum sizin değerli okurlarım.
Konu ile ilgili, memleketimizle ilgili görüşlerimi aktarmaya çalıştım sizlere. Değerlendirmeyi de sizlere bırakıyorum. İhtiyaç duyarsak ki duymama ihtimali yok gibi,  yine bu konuları ele alırız. Bu konuda şimdilik bu kadar.
KIRŞEHİRSPOR
Diğer önemli konu Kırşehirspor. Takımımız sezonu açtı, kuralar çekildi, fikstür belirlendi yeni sezon hazırlıkları hızla devam ediyor. Takımın antrenmanına katılan Kulüp Başkanı Çağatay Han Torun açıklamalarda bulunmuş.
“Herkesin bildiği üzere yeni sezon yaklaşırken takımlar yeni sezon hazırlıklarına yavaş yavaş başlamakla beraber futbolcu piyasasında telaffuz edilen çok yüksek rakamlar sebebi ile transfer piyasasında henüz ciddi anlamda hareket edememektedirler….  Özellikle kulüp gelirlerinde artışın olmaması ve enflasyonist ortamın getirdiği bu durum tüm kulüpleri olduğu gibi bizleri de zor durumda bırakmaktadır. Bu bağlamda hem almaya gayret ettiğimiz oyuncularla hem de iç transferde oldukça zor zamanlar geçirmekteyiz…” şeklinde açıklamaları vardı sayın başkanın.
Hazırlıklarını Güneykent Tesislerinde sürdüren takımımızın Teknik Direktörü Ahmet Dumanın da bir açıklaması olmuş. Duman, ilk maçın evimizde oynayacak olmalarının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu, tüm taraftarların da takımın yanında olup sahip çıkarak destek vermelerini istemiş.
Gelen geldi, giden gitti, olan oldu ve bitti. Bundan sonra takım için yapılması gereken geçmiş hatalar var ise onlardan ders alıp, önümüzdeki döneme bakmak, aklı selim herkesin de yeni dönemde takıma ve yönetime sahip çıkarak üzerine düşeni yapmasıdır. Yönetim tarafından Kırşehir için Kırşehirspor için yapılması gerekenin en iyisi yapılmalıdır ve de yapılır diye düşünüyorum.
Konu önemli ve ayrı bir yazı konusu. Devam ederiz. Ancak sezon başlarken buradan herkese çağrı yapmak istiyorum.
Ben Kırşehirliyim diyen, diyebilen bu memlekette yaşayan, Kırşehir’in ekmeğini yiyip, suyunu içen, havasını teneffüs eden herkese sesleniyorum. Özellikle başta iki tane değerli Milletvekilimiz olmak üzere idarecilere, yöneticilere, siyasilere, İl içi ve il dışındaki iş adamlarımıza, Sivil toplum kuruluşlarına, esnaf ve sanatkarlara, çalışanlara kısacası top yekûn herkese. Bu Memleket bizim, bu takım bizim  herkes karınca kararınca elinden geldiğince destek olmalı, takımımıza sahip çıkmalı. Şimdi birlik, şimdi beraberlik zamanı eğer başka konular var ise onun yeri ve zamanı şimdi değil, sezon öncesi kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp KIRŞEHİRSPORLU olalım.
Haydi bakalım. Unutmayın Kırşehir kendisine hizmet edenleri de, ihanet edenleri de asla unutmaz. Bilen bilir tarihte bunun örnekleri var.
Galın sağlıcakla.
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.