BAYRAM GİBİ BAYRAM OLSUN « Kırşehir Anadolu Haber

BAYRAM GİBİ BAYRAM OLSUN

Bu haber 09 Nisan 2024 - 10:57 'de eklendi ve 57 views kez görüntülendi.

Gönümün sensin meramı
Gel bugün bayram olsun
Sinamda gizli yaramı
Sar bugün bayram olsun
Bayram olsun bayram olsun
Canım sana gurban olsun…
Neşet Babanın güzel bir Bayram Türküsü ile başlamak istedim bu gün.
2024 Yılı Mübarek Ramazan ayının son günü bugün. Arife. Bu gün Kamuda mesainin son günü. Pazartesi ve Arife gününün idari izin verilmesiyle tatil 10 gün oldu. Güzel de oldu. Güzelde oldu derken ben Bayramların tatil şekline dönüşmesine karşıyım. Bayramı Bayram gibi yaşayanlardanım (bu yıl hariç) ve öyle olmasını arzu ediyorum. Güzel oldu demem, Ailesinden uzakta, gurbet ellerinde Bayram yaşayan insanlarımız için. Bayram tatili uzun olunca bu kardeşlerimiz Aileleriyle buluşup, hasret giderip, daha uzun süre yakınlarıyla birlikte olma imkanı bulabildikleri, Bayramı Bayram gibi yaşama imkanı bulabildikleri için güzel oldu.
Bugün Bayram Günü Derler Alem Eğlenir
Sen Bizim Yaylaya Gel Başın İçin
Dertliler Oturmuş Derdin Söyleşir
Etme İntizarı Gül Başın İçin
Davut Sulari’de beyle söylemiş bayramlar için. Buda bizim gibi Bayramı buruk ve acılı yaşayan, yakınlarını, sevdiklerini kaybetmiş, Bayramı hüzünlü yaşayacak olanlar için söylenmiş olsa gerek. Bizler Seçilmiş Ailesi olarak bu bayramı bayram gibi yaşayamayacak olanlardanız ne yazık ki. Küçük kardeşimi kara toprağa vermenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Taktir böyle imiş, yapacak bir şey yok.
Yarın Bayram gelir, alem derilir,
Ana Baba yavrusuna sarılır.
Yetim oyanların boynu burulur,
Ağlama anacığım ağlama buyumuş gader.
Taktir böyle imiş başaca gider.
Rahmetli Çekiç Ali’de böyle söylerdi buruk Bayram yaşayanlar için.
Hayırlısı. Allah herkese sağlıklı ve huzurlu ömür versin. Bayramları bayram gibi yaşamayı nasip etsin.
Şeker Bayramına gelirsek (gerçi bazı kesimler bu masum söyleme kızıyor ya olsun, bu bizim çocukluğumuzun bayramı ve adı da Şeker Bayramı). Salı Arife, Çarşamba Bayram.
3 gün sürecek Ramazan Bayramının 1. Günü. Şeker Bayramı diye mutlu olduğumuz bayramın. Şeker Bayramına şimdiden hazırlanın. Bayramı bayram gibi yaşamaya ve yaşatmaya çalışın. Havalarda güzel olacak gibi görünüyor. Millet olarak, Eş-Dost, konu-komşu, hısım-akraba ile birlikte mutlu bir bayram daha yaşarız inşallah. Zaten Bayram ile birlikte yaz mevsimine de giriyoruz. Bahar ve yaz Bayram günleri gibi mutlu-mesut devam eder ve aynı şekilde biter. Umudumuz, beklentimiz o yönde. Bayramın şimdiden mutlu ve huzurlu olmasını diliyorum. Umuyorum Tüm Dünya’da Barışın-dostluk ve kardeşliğin hakim olmasına vesile olur. Savaşsız, silahsız, kinsiz, kavgasız, sadece sevgi tohumlarının ekildiği, güzelliklerin yeşerdiği bir dünyanın oluşmasına katkı sağlar.
Yeni bir bayram yeni umutların doğması, yeni dostlukların kurulması, küskünlük ve kırgınlıkların yok olmasıdır. Bizim inancımız ve geleneklerimiz de bunu emreder bizlere. Yeni mevsimle gelen bu bayramında aynı şekilde olmasını diliyorum. Sanırım tüm okurlarımda bu dileklerime katılacaklardır.
Gurbeti mesken mi tuttun?
Gittin beni de unuttun.
Yoksa başka yar mı buldun?
Bir selam gönder bari. Bayramdan Bayrama.
Kazım Birlik Üstadın dediği gibi. Tatil uzun. Bayramdan Bayrama Memleketine, evine, anasına babasına Bayram kutlamaya gidecek, vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Gidiş-Dönüş yolunda lütfen dikkat. Sevinçler acıya dönüşmesin. Biraz saygı, biraz dikkat, kurallara uyum ve birde hızımızı düşürürsek sorun çözülür diye düşüyorum.
Biz Ülke olarak bu bayramı mutlu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz. İnşallah öyle de olur. Ama ne yazık ki Dünyamızda aynı sevinç içerisinde kutlayamayan, silahların gölgesinde, ölümle burun buruna, açlık, sefalet, yokluk içerisinde olan on binlerce insan var. (Savaş var diye ülkelerinden kaçıp, Bayram olunca kaçtıkları ülkeye Bayram Kutlamaya gidenleri ayrı tutuyorum)
Umuyorum siz değerli okurlarım bu Bayramı Bayram gibi yaşarsınız. Bizler-Sizler Bayramları yaşarsanız Bayram Bayram olurda, Bayram şekerlerinin tadı yok. Hem şekerlerin tadı yok, hem insanımızda şeker alacak para yok. Önceki gün yine Ulusal bir kanalda Şekerler ve Tatlılar konusunda uyarıda bulunuyordu uzman bir kardeşimiz. Sahi siz şekerlerin tadını bulabiliyor musunuz? Ya da eski şekerleri alabiliyormusunuz. İstemediğiniz kadar şeker çeşidi var. Ama tadı yok tadı. Mesela akide şekeri yok, nane şekeri yok, kahveli şeker (ender şekeri) yok, muz aromalı şekerler yok, küçük küçük lokumlu şekerler yok, içi susamlı, fındıklı sormuk şekerleri yok, Yok oğlu yok. Çeşit çok, şekil çok ama olanların şeker tadı yok. Mevcutların da yanına yaklaşmak mümkün değil. Yoksulluk almış başını gitmiş. Emekli, dul, yetim, dar gelirli yada geliri olmayan insanlar zaten istediği arzu ettiği şekerleri, lokumları alamıyor. Böyle olunca da bayram nasıl olur varın siz yorumlayın.
Neyse bugün biraz uzadı. Şekerlerin tadı yok ya, sizlerin ağzı hep tatlı olsun. Haydi değerli okurlarım, Bayramı Bayram gibi yaşayalım, yaşamaya-yaşatmaya çalışalım.
ŞEKER TADINDA BAYRAMLAR DİLEĞİYLE.
Galın sağlıcakla

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.