BAYRAM GİBİ BAYRAM OLSUN « Kırşehir Anadolu Haber

BAYRAM GİBİ BAYRAM OLSUN

Bu haber 20 Nisan 2023 - 10:01 'de eklendi ve 334 views kez görüntülendi.

Gönümün sensin meramı

Gel bugün bayram olsun

Sinamda gizli yaramı

Sar bugün bayram olsun

Bayram olsun bayram olsun

Canım sana gurban olsun…

Neşet Babanın güzel bir Bayram Türküsü ile başlamak istedim bu hafta. 14 Mayıs seçimleri ile devam edeceğiz ama Şeker Bayramı nedeniyle bir ara verelim. İnşallah Şeker gibi bir bayram kutlarız. Başta yüce milletim olmak üzere tüm inananların bayramını kutluyorum. Sevgili ailemden sonra eş, dost, arkadaş, akraba, yakın, tanıdık, bildik, büyük, küçük herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Umuyorum Bayram tüm Dünya’da Barışın-dostluk ve kardeşliğin hakim olmasına vesile olur. Savaşsız, silahsız, kinsiz, kavgasız, sadece sevgi tohumlarının ekildiği, güzelliklerin yeşerdiği bir Türkiye’nin ve dünyanın oluşmasına katkı sağlar. Yeni bir bayram yeni umutların doğması, yeni dostlukların kurulması, küskünlük ve kırgınlıkların yok olmasıdır. Bizim inancımız ve geleneklerimiz de bunu emreder bizlere. Sanırım tüm okurlarımda bu dileklerime katılacaklardır.

 

Bugün Bayram Günü Derler Alem Eğlenir

Sen Bizim Yaylaya Gel Başın İçin

Dertliler Oturmuş Derdin Söyleşir

Etme İntizarı Gül Başın İçin

Davut Sulari- Erzincan/Tercan

Şeker Bayramına gelirsek (gerçi bazı kesimler bu masum söyleme kızıyor ya olsun, bu bizim çocukluğumuzun bayramı ve adı da Şeker Bayramı) 3 gün sürecek, Şeker Bayramı diye mutlu olduğumuz bayramın yarın 1. Günü. Bayramı bayram gibi yaşamaya ve yaşatmaya çalışın. Havalarda güzel olacak gibi görünüyor. Millet olarak, Eş-Dost, konu-komşu, hısım-akraba ile birlikte mutlu bir bayram daha yaşarız inşallah. Bayramdan sonra seçimlerimiz var. Bayram günleri gibi mutlu-mesut devam eder ve aynı şekilde biter, Baharı iyiden iyiye yakalar, güzel günlere erişirsek değme keyfimize. Umudumuz, beklentimiz o yönde.

Gurbeti mesken mi tuttun?

Gittin beni de unuttun.

Yoksa başka yar mı buldun?

Bir selam gönder bari.

Bayramdan Bayrama.

Biz Ülke olarak bu bayramı mutlu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz. Ama Deprem bölgemiz için aynı şeyleri söylemek mümkün değil ne yazık ki. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Biliyorum bu evlere Bayram gelmez. Bayram acılı insanlara sadece hüzün verir, acılarını tazeler. İşte bu Ramazan Bayramının bu insanlara huzur getirmesini diliyorum. Başka acılar, başka sıkıntılar yaşamamalarını temenni ediyorum. Yeni bayram yeni umut, yeni sevinç demektir. İnşallah bu bayram başta sıkıntıda olan, dertli olan, hüzünlü olan tüm kardeşlerimize yeni umutlar, yeni sevinçler getirsin. Dünyanın başka yerlerinde aynı şekilde sıkıntı içerisinde olan insanlar içinde aynı dileklerimi tekrarlamak istiyorum.

Umuyorum siz değerli okurlarım bu Bayramı Bayram gibi yaşarsınız. Bizler-sizler Bayramları yaşarsanız Bayram Bayram olurda, Bayram şekerlerinin tadı varmı yokmu bilmiyorum. Kimse şeker alamamış ki, alamıyor ki. Hem şekerler, tatlılar ateş pahası, yanına yöresine hiç varılmıyor hem de eski şekerlerimiz yok. Sahi siz şekerlerin tadını bulabiliyor musunuz? Ya da eski şekerleri. İstemediğiniz kadar şeker çeşidi var. Ama tadı yok tadı. Mesela akide şekeri yok, nane şekeri yok, kahveli şeker (ender şekeri) yok, muz aromalı şekerler yok, küçük küçük lokumlu şekerler yok, içi susamlı, fındıklı sormuk şekerleri yok, Yok oğlu yok. Çeşit çok, şekil çok ama olanların şeker tadı yok, almaya para yok.

Neyse bugün biraz uzadı. Şekerlerin tadı yok ya, sizlerin ağzı hep tatlı olsun. Haydi değerli okurlarım, Bayramı Bayram gibi yaşayalım, yaşamaya-yaşatmaya çalışalım.

BAYRAM GİBİ ŞEKER TADINDA BAYRAMLAR DİLEĞİYLE.

Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.