BALIK BAŞTAN KOKMUŞ MU ACABA? « Kırşehir Anadolu Haber

BALIK BAŞTAN KOKMUŞ MU ACABA?

Bu haber 08 Mayıs 2023 - 22:16 'de eklendi ve 410 views kez görüntülendi.

Balık Baştan Kokar’ın sözlük anlamı şöyle tarif ediliyor. Kötü bir işin, yönetici veya baş durumunda olanlardan başladığını, yöneticilerinin tutumu bozuk olan toplumlarda ise her şeyin bozuk olacağını anlatır. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ve ülkenin 21 yıllık makûs talihinin değişeceği gün yaklaşırken ortam bir gerildi bir gerildi sormayın gitsin.

Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’NUN Kırşehir’e gelmesi nedeniyle İYİ Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Elmas YAĞMUR ile beraber şehrimize sılayı rahim yapalım dedik. Tahminen CHP’sinin 25 yıldır Kırşehir’de böyle bir miting yaptığına ben ve bugün meydanda karşılaştığım hemşerilerim ve Çiğdem Gazetesinin duayen yazarı Osman İLHAN’ın şahit olmadığını istişare ettik. Üstadım Osman İLHAN ile yaptığım ayak üstü sohbette de konumuz CHP’nin coşkulu mitingi ve bu mitingin ne anlama geldiğiydi.

Meydanda Kemal KILIÇDAROĞLU’na sevgi seli oluşurken mahallenin oyun bozan yaramaz çocukları gibi miting meydanındaki sesi bastırmak için AKP’nin görünüşü zarif ancak hareketleri sokakta kavga yapmaya müsait İl Başkanı Seher ÜNSAL’ın seçim otobüsü ile Terme caddesinde hapiste volta atan kabadayılar gibi görüntüsünü sadece ben değil mitingde Kemal KILIÇDAROĞLU’nu can kulağı ile dinleyen kadir şinas hemşerilerim hep ayıpladılar, vatandaş bunu cevabını sandıkta görürsünüz dercesine nefret ederek otobüsün gitmesini beklerken otobüsten gelen “ BİDAHA BİDAHA “ nakaratına “ BİDAHA MI BİDAHA MI” diyerek 14 Mayısı iple çektiklerini duyar gibi oldum.

14 Mayıs yaklaştıkça Cumhur İttifakının hırçınlaşması İktidarı kaybediyorlar gibi algılıyorum. Oturduğu yerden uzun süre kalkmayan çocuk için büyükleri acaba altına mı pisledi diye düşünürmüş! Öyle ya 21 yıl kesintisiz iktidarda olan Cumhur İttifakı bir kesimin “ ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR” hoşgörüsü ile geçen 21 yılda çaldıklarının başlarına ne dertler açacağı için olsa gerek iktidarı sandık ne derse desin bırakma niyetlerinin olmadığını ifade etmek için aba altından sopa göstermeye devam edip baştan kokan balık misali Ülke çapında korku salgılamaya çalışıyorlar.

Bugün Cacabey Meydanında ki mitingi taciz eden AKP zihniyeti Ekrem İMAMOĞLU’nun Erzurum’daki mitinginin taşlanması ile Ülke halkını TELLİ OĞULLARI SEFERİOĞULLARI konumuna gelmesini sağlamaya çalışıyorlar. Sahi Cumhur İttifakının yetkilileri top yekün altlarını mı pislediler acaba? Youtube kanalında Sedat PEKER ile başlayan Muhammed YAKUT ve Ali YEŞİLDAĞ ile devam iden ve de tüyler ürperten açıklamalar sanki Cumhur İttifakının LOGAR Kapaklarının açılmaya başladığını düşünüyorum.

İktidara yan gözle bakan veya şakayla karışık espiri yapan sanat camiasındaki ünlü kişiler hakkında dava açılırken! Sokak röportajında AKP sempatizanı bir bayanın “eskiden sağlık sorunları çok vardı doktorlar bizi azarlardı çok şükür sağlık düzeni değişti şimdi biz doktorları dövüyoruz” açıklaması tüyler ürpertici bir hal almaktadır. Espiri yapan sanatçıyı karga tulumba soruşturma açılıp gözaltına alınırken Doktor dövmeyi iyi bir meziyet gibi anlatan AKP sempatizanı elini kolunu sallayarak pervasızca dolaşabiliyor. Soruşturma açması gerekenler ise “ kaybolmuş muhtarın kızı gördüm ama habarım yok “ parçasını mırıldanıyor.

Yazımızın başında da ifade ettiğim gibi Kötü bir işin, yönetici veya baş durumunda olanlardan başladığını, yöneticilerinin tutumu bozuk olan toplumlarda ise her şeyin bozuk olacağını anlatır. Cumhurbaşkanı Bugün İstanbul’daki mitingde ayyaşlara mı oy vereceksiniz! Derken dünde ”Sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz.” Diyerek tam gaz acındırmaya ve duygu sömürüsü yapmaya devam ediyor. Artık reis ağlamıyor zira onun inandırıcılığı azaldı için kimse timsah gözyaşlarına inanmamaktadır.

Bugün miting alanında karşılaştığımız hemşerilerimle hasret giderip istişarelerde bulunduk. Görmek istediklerimizle gurbette kardeşini görmüş gibi sarılırken hayatları boyu hasetlik yapan alavere dalavere çeviren tanıdıkları ise görmemezlikten geldik. Birileri 2018 seçimlerinden ders almayarak İYİ Partinin Kırşehir de büyümemesini istercesine aynı hatayı tekrar etmektedirler. İYİ Parti Milletvekili adayı Turan YILDIRIM ile karşılaşıp çalışmaları hakkında istişare ederken geçmişteki yaşanmış tecrübelerimi de kendisi ile paylaştım. Cumartesi Ankara 3.Bölge adayımız Kürşat ZORLU Kırşehir’e geldiğinde yanına gelmeyenlerin bugün Kemal KILIÇDAROĞLU’na görünmek istemesi de çok manidardı! Bende günü gelince bir takım sözler sarf etmek için 2018 yılında İYİ Partinin aldığı oylar ile 2023 yılında alınan oyları mukayese edeceğim.

Yazımın başında belirttiğim gibi baştan kokan balık zaman zaman her yerde bulunuyor ve kokan balık şehre liyakatli kişilerin gelmesine de tahammül edemiyorlar. Mitingde de kimi platforma çıkıp geleceğini garantiye almaya çalışırken! Kimi de tabiri caiz ise “ Erkekliğe kolonya sürdürmeden köşe bucak saklanarak Kemal KILIÇDAROĞLU’nu imrenerek dinliyor. Değişim şart dediğimiz ülkemizde inşallah bu tip kasaba politikacıları da tarih sayfasında yer almak üzere her şeye burunlarını sokmadan silinir giderler.

Artık balık baştan kokmaz ise önce Ülke düzelir ülke düzelince de dalga dalga İllerimiz ve İnsanlarımız düzelir.

Dedik ya önce BAHAR GELECEK HER ŞEY DÜZELECEK!

13. Cumhurbaşkanının SÖZÜM SÖZ dediğinin gerçekleşmesini dört gözle bekliyoruz.

Her yazımın sonunda iletişim bilgilerini veriyorum ve sloganlaştırdığım cümlemi trekrar tekrar sizlerle paylaşıyorum!

“BAŞINIZ DÜŞERSE DARA MEHMET ALTIPARMAKI ARA”

0 542 610 40 40 ve 0 554 610 40 40

 

 

 

 

Mehmet ALTIPARMAK
Mehmet ALTIPARMAKmehmetaltiparmak@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.