BAHAR SEVİNCİ « Kırşehir Anadolu Haber

BAHAR SEVİNCİ

Bu haber 05 Mayıs 2023 - 12:10 'de eklendi ve 219 views kez görüntülendi.

Memleketimin Dağlarına Bahar Gelecek

Baharın Güleri açtı,
Yine mahzundur bu gönlüm.
Etrafa neşeler saçtı,
Beyhude geçti bu ömrüm.
…………………
Hasan HASGÜLER’in (Dramalı Hasan) Rast makamında bestelenmiş bir eseri ile başladım bugün. Çok güzel bir şarkı. Üstadın bu sözleri yazarken hangi duygu ve nasıl bir ruh hali içinde olduğunu bilemem ama Bahar duyguların öne çıktığı mevsimdir; yeniden doğuş, tazelik ve canlılık demektir. Hayata tutunmaktır bahar, yaşamın olağanüstü güzelliklerini görebilmektir. Aşk mevsimidir bahar, aşıkların mevsimi. Açıkçası güzel bir rüyadır bahar. Bahar, sıcacık bir duygudur, insanın içini ısıtan. Eriyen karların ışığıdır bahar. Yeni filizlenmiş çiçek gibi açılır insanın gönlünde. Yeni bir umut, yeni bir hayal canlanır insanda. İnsan ömrünün ilk gençlik çağlarıdır bahar. Yeni filizlenmeye başlayan ağaç, henüz yeni yeşermeye başlayan fidandır. Yani hayata, yaşama atılan ilk adımdır bahar. Yeni kararlar alma, hayata yeniden başlama, yeni uğraşlar bulma ve hayattan zevk almaktır bahar. Kısacası bahar hayatımızın önemli dönüm noktası gibidir.
Bahar bu yıl da gecikti gibi. Uzun süre çok güzel yağmurlar yağdı. Bademler, Zerdaliler, Kayısılar, Erikler, Elmalar çiçek açtı. Açtı açmasına da bahar gecikince Aşık Mahsuni Şerif’in “İnce İnce bir kar yağar fakirlerin üstüne” dediği türden, kar yağıp, ciddi soğuklar olunca bir çoğunu yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi soğuk aldı. Güller yaprak çıkardı. Bağ’lar, Asma’lar budanalı çok oldu, çoğu yapraklandı. Noolcak şimdi. Yarın Hıdrelez. Eskiler Hıdrelez soğuğu derlerdi, bu soğukta ağaçlar açısından tehlikeli olabilir. Zaten Zerdali türünün çoğu gitti. Özellikle Cevizler nazik ağaçlardır. Yapacak bir şey yok. Elden gelen bir şey de yok. Bu ay baharın son ayı, hayırlısı kısmette ne varsa o olur.
Bu hafta sonu kendinize bir güzellik yapın değerli okurlarım. Mesela bu hafta sonu sabah erken, gün doğarken, Eşofmanlarınızı çekin, sıkıca giyinin çıkın dışarı ve yürüyün. Ama asfalt yollarda değil. Bir kere Araba sesinden, egzoz kokusundan uzaklaşın. Ağaçlık alanlara gidin. Mesela, Kırşehir merkezdeyseniz İkiz arasından, Kent parkın içinden Özbağ istikametine gidin. Kındam-Ökse istikametine gidin. Üçgöz-Hızırağa-Dinekbağı istikametine gidin. İlçelerdeyseniz bir yerler bulursunuz. Akçakent’teyseniz Eskiyurda doğru gidin. Halen Yaban Domuzu varmı bilmiyorum ama dikkat edin. Boztepe’deyseniz yeriniz daha çok. Kervansaray var, Çiftlik yönü var, Seyfe Göl’ü var. Canınız hangisini çekerse artık. Diğer ilçelerimizde de güzel yürüyüş alanları vardır mutlaka. Herkes kendine böyle bir yer bulsun. Çok keyif alacağınızdan eminim. Ağaçların arasında dolaşın. Mutlaka kuş sesi de duyarsınız. Kuru yaprakların arasında yeni yeşermiş bir ot, bir çiçek görürseniz, yaprakları dökülmüş bir ağacın bedeninde yürüyen bir böcek görürseniz gerçekten çok mutlu olursunuz. İçinize huzur ve mutluluk dolduğunu hissedersiniz. Bir yandan yaş ilerleyip gidiyor, diğer yandan bu güzelim yerleri bir daha bulamayabilirsiniz. Mesela merkezdeki yerler süratle yok oluyor. Ökseye girdik, İkiz arası parkla kurtardı, Kılıçözü boyunca giderseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Benden söylemesi. Gerisi size kalmış.
Değerli okurlarım gelelim gündemimize. Seçimlere 10 günümüz kaldı. Geçtiğimiz haftalarda yine aynı konularda yazdım, açıklamalarda bulundum. Demokrasinin gereği yapılacak olan seçimlerde neredeyse her gün aday tanıtım toplantıları düzenleniyor, adaylarımız kendilerini tanıtmak için geziler düzenliyor vs. vs. Geçen haftaki yazımın bir bölümünü buraya alıp, seçimlere kadar da tekrarlamak istiyorum izninizle. Bu seçimlerin çok önemli olduğunu hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Ona göre davranmamız gerekiyor. Seçime darbe gözüyle bakar isek çok ciddi sorun var demektir. Çünkü seçimler, temiz seçimler bizlerin yani halkın iradesini ortaya koyduğu, geleceğimizin şekilleneceği en ciddi konulardır. Seçimleri analiz ederken birde geçimlere, ekonomiye, tencereye de bakmak, düne göre bugün nasılız, yarın nasıl olabilirizin hesabını da iyi yapmamız lazım. Eğer bugün dünden iyi durumda değilseniz sıkıntı var demektir. Bu günkü gidişe bakılırsa yarının hesabını zaten yapamıyoruz. Bu konuları da iyi irdelememiz gerekir diye düşünüyorum.
Oyunuzu kullanmadan önce adayları mutlaka ama mutlaka iyi tanıyın, iyi analiz edin. Oy vereceğiniz adayın öncelikle temel değerlerimize bağlı, dürüst, namuslu, çalmamış, çırpmamış, kendi çevresini ihya edip köşe başlarını tutmamış, güzelim dinimizi kendi emellerine alet etmemiş, dinimizi referans göstererek, “ kardeşim dinimiz yakınlarımıza yardımı emretmiyor mu” diye kılıf bulup yakınlarını, etrafını zengin etmemiş, kul hakkı yememiş, yedirmemiş, gençlerimizin geleceğine göz dikmemiş, dikmeyen, vatandaşına asla ve asla yalan söylememiş ve söylemeyen, vatanımıza, milletimize, Ay yıldızlı şanlı bayrağımıza gönülden bağlı, varlığımız, birliğimiz, dirliğimiz kardeşliğimiz için bütün benliğini ortaya koyan Anayasamızın değiştirilemez maddelerine saygılı, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün bizlere emanet ettiği Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve gelecek nesillere daha iyi seviyede teslim etmek ve Cumhuriyetimizin muassır medeniyetler seviyesine yükselmesi için var gücüyle çalışan, çalışacak olan ve bunu her fırsatta dile getiren bir adaya oy verin lütfen. Bize bu toprakları Vatan olarak bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize minnet ve şükran borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Ödeyebilirsek tabi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Şehitlerimiz ve kahraman Gazilerimiz bizlerden bunu bekliyor haydi bu görevimizi en iyi şekilde yerine getirelim. Oyumuzu mutlaka kullanalım, sonrasında da sahip çıkıp takip edelim.
Kırşehir kendisine en iyi hizmet edecek adayları seçecektir. Kırşehir kendisine hizmet edenleri asla ve asla unutmaz.
Yukarıda dedim ya; hayata yeniden başlama, yeni uğraşlar bulma ve hayattan zevk almaktır bahar. Sizde zevk almaya bakın. Memleketime Bahar gelecek.
Büyük usta Neşet ERTAŞ’ın sözleriyle noktalamak istiyorum bu haftayı.

Bir garibim yanar bağrım tutuşur
Bunca hasret çektim gayri yetişir
Bülbülleri gül aşkına ötüşür
Baharda gül, gül baharda ne güzel
Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.