BAHAR BİTTİ YAZ GELİYOR « Kırşehir Anadolu Haber

BAHAR BİTTİ YAZ GELİYOR

Bu haber 02 Haziran 2023 - 10:01 'de eklendi ve 505 views kez görüntülendi.

Niye gamlanırsın divane gönül
Elbet bir gün bu kış gider yaz gelir
Ben dertliyim deyi şikayet etme
Aşıklara böyle cefa az gelir
Elbet bir gün bu kış gider yaz gelir
Güven o Mevla’ya kalmazsın naçar
Kara gün derler de tez gelir geçer
Seni eken bir gün gıymatın biçer
Gerçeklere elin sözü az gelir
Elbet bir gün bu kış gider yaz gelir
Gine haşır neşir olursun Hak’la
Özünle sözünle kalbini pakla
Canıyın içinde cananın sakla
İncidirler ona elden söz gelir
Elbet bir gün bu kış gider yaz gelir
Büyük üstat Musa EROĞLU tarafından düzenlenmiş bir Çorum Türküsünün sözleri ile başlamak istedim bu hafta. Türküde kış diyor. Bizim kış biteli çok oldu. Memlekete bahar geldi. Haziran ayı ile birlikte de Yaz geliyor. Kırşehir olarak henüz pek ısındığımız söylenemez ya Haziran ile birlikte yaz gelecek inşallah. Hani eskilerin deyimiyle “ Yağarnımız bi türlü ısınmadı ki.” Haziran ayına girdik. Yazın başlangıcı, ilk yaz da diyebiliriz artık. Bu ay ile birlikte 2023 yılının İlk dilimini de tamamlıyoruz.
Hepimizin malumu olduğu üzere 28 Mayıs itibariyle 2023 yılı seçimlerimizi tamamladık. 14 Mayısta Milletvekili seçimlerimizi yapmıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz ikinci tura kalmıştı ve Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Kemal KILIÇTAROĞLU ikinci turda yarıştılar ve milletimiz tercihini Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan yana kullanarak kendisini Türkiye Cumhuriyetinin 13 Cumhurbaşkanı olarak seçti. Hayırlı-uğurlu olur inşallah. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yok. Bizlerde bunun bilincindeyiz ve bir iki küçük olay dışında toplumun huzurunu bozacak bir olay meydana gelmedi. O olaylarda olmasa hiç kimsenin burnu dahi kanamasa çok daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok maalesef. Suçlular gereken şekilde cezalandırılacaktır inşallah.
Bu gün Sayın Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerimiz yemin ederek görevlerine başlayacaklar. Hemen ardından da yeni kabinenin açıklanması ve hükümetin kurulması bekleniyor. İnşallah iyilikler ve güzellikler getirecektir yeni dönem. En başta ekonomi olmak üzere acil çözüm bekleyen sorunumuz çok. Bir an evvel, süratle işbaşı yapılmalı ve sorunlarımızın çözümü için tedbirler, kararlar alınmalı, çözüm yolları bulunarak hayata geçirilmeli. Vatandaş olarak en büyük beklentimiz bu. Milyonlarca vatandaşımız gibi umuyorum ve bekliyorum.
Seçimlerin ardından birçok vatandaşımız şarkılar, türküler, halaylar, araç konvoyları ile kutlamalar, eğlenceler düzenlediler. Haklılar. Herkes başarısını çeşitli şekillerde, kendi kutlama anlayışı içerisinde, başkasının sınırlarını ihlal etmeyecek şekilde kutlama hakkına sahiptir. Buna da hiç ama hiç kimsenin karışması, tepki göstermesi düşünülemez bile. Diğer taraftan kaybeden, yada başarısız olanda kendi içerisinde üzüntüsünü yaşayacaktır ki öylede oldu.
Beni en çok üzen, kahreden, isyan ettiren, izlerken, dinlerken gözyaşlarıma hakim olamadığım bir olay yaşadım Salı günü. Telefonumda sosyal medyada dolaşırken bir kutlama görüntüsü dikkatimi çekti. Suriyeli olduğunu tahmin ettiğim 6-7 genç soysuz, ellerinde bir Arap darbukası ile ritim tutup şarkı söylüyor, eğleniyor. Kendilerinin uydurduğu belli olan sözlerini burada yazmaktan dahi hicap duyduğum sözde şarkılarıyla bizim insanımıza, Milletimizin yarısının oyunu almış Millet İttifakı liderlerinin isimleriyle alay edip dalga geçtiklerini sanıyorlar. Vay soysuz köpekler vay, vay utanmaz, arlanmaz, kendi ülkesine, kendi insanına belki de kendi anasına babasına faydası olmayan, evini barkını terk etmiş, ardına bile bakmadan kaçmış vatan hainleri vay. Sizler adama olsanız kendi vatanınızı terk edip kaçmaz, kalır her kimden yanaysanız vatanınızı kurtarmak için mücadele ederdiniz. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz ki, siz bu cesareti nereden alıyorsunuz ki bizim insanımıza hakaret ettiğinizi sanıyorsunuz.
Aynı gün akşam bir kısım televizyon kanallarında bunlar ve bunlara benzer soysuzların farklı kutlamalar yaptıklarını içim acıyarak izledim. Soyunuz kurusun, bu milletin bir lokma dahi ekmeğini yiyorsanız ki yiyorsunuz zehir zıkkım olsun. Demek ki siz her türlü kötülüğe layıksınız. Ülkenizden kaçtığınıza göre orada size ne yapılmak isteniyor ise sonuna kadar hak ediyorsunuz ki size farklı davranılıyor. Bunun hesabı sorulur diye düşünüyorum. Bu terbiyesizlik bu aymazlık yanlarına kalmamalı. İlgililer, yetkililer gereğini yapacaklardır diye düşünüyorum. Bakalım. Bekleyip, yaşayıp görelim.
Bahar bitti, yaz geliyor diye başladım öyle tamamlayalım bu haftayı.
Haziran ayı da bu mevsimin en güzel olduğu ay. Yoğun sıcaklar başlamamış, etraf pırıl pırıl, çevremiz tertemiz, çiçekler açmış, etrafımızdaki dağlara bakınca, örneğin Kervansaray dağlarına, Obruk tepelerine, Ağbayıra doğru bakınca yemyeşil görünüyor. Önümüzdeki aydan itibaren sararmalar başlar, ardından kurur ve hazan mevsimi gelir. Bu günlerin tadını çıkarmak lazım. Her taraf mis gibi kokular saçarken yeşil alanlarda bol bol gezmek lazım. Özellikle çocuklarımızı gezdirmek çevreyi göstermek, kır çiçeklerini, otları-çöpleri tanıtmak lazım. Bu güzellikleri görsünler ki büyüklerinin önderliğinde çevreyi korumayı küçük yaşta öğrensinler. Tabi büyüklerinde çevre bilinci, ağaç,çiçek,böcek,ot, çöp,doğa, hayvan sevgisi var ise. Yoksa yapacak bir şey de kalmıyor. Geriye bir tek değerli öğretmenlerimiz kalıyor. Her zaman olduğu gibi işin en zor ve meşakkatli tarafı onlara kalıyor.
Sayın Can DÜNDAR YARİM HAZİRAN şiirinde ne diyor bu ay için;
Kim bilir kaç baharı birlikte uğurladık seninle…
Kim bilir kaç yazı karşıladık kan ter içinde…
İlhamısın ergenlik şiirlerimin, o ilk Haziran’dan beri…
Yaş günlerimin fener alayı, ilk yaz günahlarımın tanığısın…
Tanığısın yüzüme düşen gözlerin, tenime değen ellerin…
Senle başlayıp, sende bitirdim bunca yılı…
Sendin hararetli yılsonu muhasebelerimin değişmez takvim yaprağı…
Tutkunum sana… sadık, itaatkar ve hayran.. …
Yarim Haziran…!
Öyle güzel bir Ülkemiz var ki değerli okurlarım, sevgili Kırşehir’liler. Dört soysuzun keyfine bırakılacak, onların hizmetine verilecek yerler değil. Her mevsimin güzelliğini doyasıya yaşıyoruz. Bu mevsimde bir kısım yörelerimizde Kayak yapılabiliyorken, bir kısım yörelerimizde Denize giriliyor. Bir kısım yörelerimizde Toprağa yeni tohumlar atılırken, bir kısım yörelerimizde ürünler toplanıp bizlere sunuluyor. Bunların kıymetini bilmek de bizlere düşüyor. Memleketimizin kıymetini bilmek, Toprağımızı, Yurdumuzu sevmek, Milletimizin birlik ve beraberliğine, dirlik ve düzenimize sıkı sıkıya sahip çıkarak bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşamak için gayret sarf etmeliyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, her zaman saygı-sevgi-minnet ve şükranla andığımız aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizinde bizlerden beklentileri bu yönde.
Gök kubbe yerinde durdukça da Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızın altında, birlik-beraberliğimiz, dirlik-düzenimiz, dostluk-kardeşliğimiz devam edecek, Cumhuriyetimiz bizlere emanet edildiği gibi gelecek nesillere emanet edilecektir. Özellikle yukarıda bahsettiğim soysuz ve onlar gibiler bunu böyle bellesin.
Haziran’la birlikte gelecek Yaz’a merhaba.
Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.