AYNI BAŞKAN-YENİ DÖNEM « Kırşehir Anadolu Haber

AYNI BAŞKAN-YENİ DÖNEM

Bu haber 30 Nisan 2024 - 11:35 'de eklendi ve 176 views kez görüntülendi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra konuya ilişkin birkaç yazı yazarak, yeni görevlere seçilen değerli ilgililere çeşitli tavsiye ve önerilerde bulunmuş, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZELín; “Vatandaş bize kredi verdi. Ama Tüketici Kredisi değil, Yatırım Kredisi” dediği sözlerini de hatırlatarak, seçimsiz geçecek (sanırım öyle) yılları iyi değerlendirmelerini ve “Yatırım Kredisini” iyi kullanmalarını öğütlemiştim. Aynı konuda birçok kişi farklı bakış açılarıyla tavsiye ve önerilerde bulundu, kimi yol gösterdi, kimi akıl verdi, kısacası ortak akılda buluşuldu diye düşünüyorum.
Önceki yazımda Anadolu’nun Kültür Başkenti Şirin Kırşehir’imizde her kesimin oyunu alarak yenide seçilen, Belediye Başkanımız Sayın Selahattin EKİCİOĞLU’nu anarak “Umuyorum yeni göreviniz, memleketimize, milletimize, size ve ailenize hayırlı olur, iyilikler, güzellikler getirir.” Şeklinde dilekte bulunmuştum. Aynı dileklerini bugün de tekrarlıyorum.
Önceki gün Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu ile birlikte Sayın Başkanı ziyaret ettik. Sayın Başkan ara vermeden işlere devam ettiği için temposu oldukça yoğun. Buna birde İl içi ve il dışından tebrik ziyaretlerine gelenleri ilave ederseniz çok çok yoğun bir tempo çıkıyor ortaya.
Bizlerde Yönetim Kurulu olarak Sayın başkanla yalnız görüşme talebinde bulunmamız nedeniyle önceki gün kabul ettiler ve Cemiyet Başkanı Sayın M.Emin TURPÇU, Başkan yrd. Sayın Hüsnü ARIÖZ, Sayman Sayın Serdar Güner ve Sekreter olarak bendeniz katıldık. Diğer üyelerimiz il dışında olmaları nedeniyle katılamadılar.
Ben hemen tüm Cemiyet üyeleri adına bahsettiğim yoğun temponun arasında bizlere görüşme imkanı verdiği için Değerli Başkan Sayın Selahattin EKİCİOĞLU’na teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Görüşmede bir ara Ankara’da İş İnsanı, Değerli hemşerimiz Sayın Mehmet AKYÜREK’de bulundu. Kısa da olsa, her zamanki gibi çok isabetli ve değerli fikirlerini alma imkanı bulduk. O konu başka bir yazıya. Geniş olarak ele alırız.
Sayın Başkanla seçimlerden hemen önceki ve seçimler sonrası ilimizin siyasi atmosferi konusunda hoş bir sohbet imkanımız oldu. Diğer siyasi parti ve adaylara çok çok olumlu bakışı, her şeyden evvel kişiliklerine saygısı, görüş ve düşüncelerine saygısı, trollere pirim vermemesi, yarışın memlekete hizmet anlamında değerlendirilmesi gerektiği yönündeki tutum ve davranışları ve yaklaşımlarını bir kez daha teyit etmiş olduk.
Zaten Sayın Başkanın bu günkü başarısının altında yatan en önemli unsur da bu bence.
Yukarıda bahsettiğim gibi zamanın darlığı, iş temposu ve ziyaretçinin yoğunluğu nedeniyle önümüzdeki yeni çalışma dönemindeki projeler ve düşünceler konusunda fazla görüş alışverişimiz olmadı.
Ama en önemli konuda kısa bilgi aldık.
Birçoğunuzun malumu olduğu üzere, Sayın Başkan seçimlerden önce İlimiz basın mensupları ile bir araya gelerek ilimizin kent kimliğine bürünmesinin en önemli unsurlarından birisi olan Şehir içi ulaşım konusunda bilgilendirme yapmıştı. Bir kısım kişi ve çevreler bunu seçim vaadi yada oy avcılığı gibi algılamış ve ciddiye almamışlardı.
Bizler bunun ciddi olduğunu o günde görmüş ve konuyla ilgili yazı da yazmıştım.
Sayın Başkan geçen hafta 3 gün bu konu ile ilgili inceleme, araştırma ve görüş alış – verişinde bulunmak üzere Teknik ekibi ile birlikte İstanbul’da çalışmalar, görüşmeler yaptı.
Daha önceki bilgilendirme toplantısında ortak akıl olarak görüş birliğine varılan, Raylı sistemden ziyade Lastik Tekerlekli ve Elektrikli sistemin, hem ekonomik, hem maliyet ve altyapı anlamında İlimize daha uygun olduğu kanaatinde olduklarını gördük.
Önümüzdeki günlerde ilgili firma yetkilileri ilimize gelerek incelemeler ve araştırmalar yaparak projenin hayata geçirilmesi çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacağını büyük bir memnuniyetle öğrendik.
Bakalım. Gün ola harman olan.
Aynen devam Sayın Başkan.
Ben hep söylerim. Kırşehir kendisine hizmet edenleri de ihanet edenleri de asla unutmaz. Unutmadı da.
Siz hizmet edenler gurubunun başında olmaya devam edin.
GÜZELLİKLERE DEVAM…………
Bir kez daha Ahi Babadan nasihat.
HAK İLE SABIR DİLEYİP BİZE GELEN BİZDENDİR, AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR.
Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.