ATATÜRK’SÜZ OLMAZ…. « Kırşehir Anadolu Haber

ATATÜRK’SÜZ OLMAZ….

Bu haber 30 Aralık 2023 - 13:50 'de eklendi ve 186 views kez görüntülendi.

Güzel, hem de çok çok güzel bir söz. Kim söylemiş dersiniz. Birçoğunuzun bildiğini tahmin ediyorum. Dünden beri Süper Kupa maçı ile ilgili haberleri izleyen birçoğunuz bilmişsinizdir. ALEX DE SOUZA.
ALEX’si anlatmaya gerek yok. Fenerbahçeli eski futbolcu. Fenerbahçe forması ile 203 Maça Çıkmış ve 105 Gol Kaydetmiş bir futbolcu. Nereli, neci demiyorum. Bu kadarı yeter. Onu herkes çok iyi tanıyor.
Dün de bizim oynanmayan Süper Kupa maçı ile ilgili söylemiş başlıktaki sözü. Yoruma gerek yok.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
YURTTA SULH CİHANDA SULH..
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yukardaki sözleri de dün oynanmayan maça çıkarken takımlarımızın ellerinde taşımak istedikleri pankartlar.
Her ne hikmetse birilerini rahatsız etmiş bu sözlerden. O takımların Türk takımları olduğunu, Türklerinde her zaman bu sözü yüksek sesle söylemekten onur duydukları bir gerçek ve bunu dünya alem bilir. Sudiler bilmiyormuş. Yazzık.
Diğeri insanlığa yakışan en büyük sözlerden biri. Savaşsız, kavgasız, gürültüsüz, barış, dostluk, kardeşlik içinde yaşanmasını arzu eden ve bütün dünya için dileyen bir söz. Bundan da rahatsız olmuş sudiler.
Olurlar çünkü onların sicilleri bozuk. Burada gazeteciyi kıtır kıtır kesip ortadan yok ettiler, sonra da olayı ört bas ettiler. Tabii ki barıştan, kardeşlikten rahatsız olacaklar.
Bana göre en büyük rahatsızlıkları da Futbolcularımızın ısınmaya çıkarken ATATÜRK Tişörtleri ile giymek istemeleri. Bundan çok rahatsız olmuşlardır sudiler.
Olun olun. Dünya lideri Paşadan rahatsız olun. Yıllardır rahatsızlar Paşadan.
Niye. O bir Türk ve Dünya lideri.
Niye. O barışçı.
Niye. bütün dünya ona gıpta ile bakıyor. (bunlar hariç, bunlar dünya insanı falan değil zaten.)
Niye Dünyanın bir kısım yerlerinde heykelleri, büstleri var.
Niye. Birçok ülke onu rehber ediniyor.
Niye. Onun için UNESCO
“Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.” Diye övgüler dizmiş.
Yalnız UNESCO mu. Dünyanın bir çok ülkesi ve lideri övgüler dizmiş. Bence bu sudiler bundan rahatsız. Çünkü yukarıdaki özelliklerin hiçbirisi onlarda yok. Hal böyle olunca da resminden bile rahatsızlar Paşanın.
Takımlarımızı, yöneticilerimizi bütün yürekten kutluyorum. Önlerinde saygıyla eğiliyorum. Tarih sizleri bu duruşunuzla asla ve asla unutmayacak. Gönlümüzde taht kurdunuz. Çok yaşayın. Başımız dik yürümemize vesile olduğunuz için. Söylenecek söz çok. Benden bu kadar.
Unutmadan, Federasyon Başkanını orda bırakıp gelseydiniz keşke. Çok sevdiği dostları ile birlikte olurdu. Onlara başkanlık yapar, güzel organizasyonlar yapardı.
Maça çıkın diye baskı yaptığı söyleniyor. İnanmak istemiyorum. Ama doğruysa… yazıklar olsun. Ekmek gözüne, dizine dursun emi.
Galın sağlıcakla.

Gürsel SEÇİLMİŞ
Gürsel SEÇİLMİŞgurselsecilmis@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.