SALGININ SEYRİ MASAYA YATIRILDI « Kırşehir Anadolu Haber

SALGININ SEYRİ MASAYA YATIRILDI

Bu haber 01 Nisan 2021 - 20:19 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

Vali İbrahim Akın başkanlığında yapılan İl Pandemi Kurulu Toplantısında Koronavirüs salgınının önlenmesine karşı ilimizde uygulanan tedbirler değerlendirildi.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, aile içi görüşmelerin salgının yayılmasında en büyük etken olduğunu söyledi.

Toplantıda, ilimizde salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları gözden geçireceklerini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, ülkemiz genelinde 1 Mart tarihinden itibaren Kontrollü Normalleşme Sürecine geçildi. Bu tarih itibariyle orta riskli grupta olan Kırşehir’de yaptığımız tüm uyarılara ve denetimlere rağmen vaka sayıları yükselmeye başladı. Bunun neticesi olarak da turuncu kategoriye yükselen ilimizde yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Ülkemiz genelinde birçok ile göre daha iyi durumda olmamız kesinlikle halkımız arasında rehavete yol açmamalıdır. İlin yöneticileri olarak salgınla mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sıkı bir çalışma ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

Her zaman dile getirdikleri gibi amaçlarının toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Sayın Valimiz; “Hemşehrilerimizden aile içi görüşmelerden özellikle kaçınmalarını bekliyoruz. Çünkü aile içi görüşmeleri vakaların yükselmesindeki en büyük etken olarak değerlendiriyoruz. Esnaflarımızdan da HES Kodu, oturma düzeni, maske, hijyen gibi salgınla mücadelede önemli olan kurallara eksiksiz olarak uymalarını bekliyoruz. Bu süreçte tüm kamu kurum ve kuruluş yönetici ve çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sahada olarak denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. Denetimlerde amacımız ceza yazmak değil, vatandaşlarımızı uyarmaktır. Tüm hemşehrilerimizden kurallara hassasiyetle riayet etmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Vekili J. Bnb. Halil Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, ilgili daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.