Sorgun Belediyesi’nden jeotermal sera projesi « Kırşehir Anadolu Haber

Sorgun Belediyesi’nden jeotermal sera projesi

Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:20 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, ilçede jeotermal seracılığa ve domates üretimine ivme kazandıracak projeyi hayata geçirdi

YOZGAT (İGFA) – Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, ilçede rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra üretime ve istihdama yönelik yatırımlara yöneldi. Sorgun’da yüzlerce kişiye iş sağlamak için ilçede yaşayan bir yatırımcıyla işbirliğine giderek büyük bir tekstil fabrikasını kurulmasına önderlik eden Ekinci, şimdi de ilçede jeotermal seracılığa ve büyük bir domates üretimine ivme kazandıracak bir projenin hayata geçmesi için düğmeye bastı

Belediyenin kar ortaklığı ile 30 dönümlük alanda jeotermal su ile ısıtılacak 110 bin domates üretim kapasiteli serada fide dikimlerine başladı. Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, fide dikimine  fiilen kendisinin de katılması nedeniyle sera çalışanlarından alkış aldı.İl aşamada 40 bayanın iş imkanına kavuştuğu serada jeotermal kaynaklarıyla 3 ayda 110 bin domates üretilecek.

Kentin ekonomik gelişimine katkı sağlayack sera projesiyle ilgili konuşan Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, “Çok yüksek bir teknoloji ve ufuk açan bu hizmeti Sorgun`a kazandırmış olmaktan ayrıca kar ortağı olarak belediyeye gelir sağlıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.  İlk fidelerini diktiğimiz serada toplamda 110 bin fidenin dikimini gerçekleştirdik. 30 dönüm arazi üzerine kurulan serada başlangıç olarak 40 kişinin istihdamı sağlandı. Bu sayının ilerleyen zamanlarda katlanarak artırılmasını hedefliyoruz. Dikimi yapılan fidelerden 90-100 gün içerisinde ürün alınarak sorgun sebzesi olarak pazara sunumu yapılacak” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.