NE İSTEDİKTE ALDIK? « Kırşehir Anadolu Haber

NE İSTEDİKTE ALDIK?

Bu haber 02 Mayıs 2023 - 16:17 'de eklendi ve 305 views kez görüntülendi.

Bir zamanların en popüler sorusuydu ve birileri birilerine salya sümük olmasa da timsah gözyaşlarıyla “NE İSTEDİLERDE VERMEDİK” diyerek bir yerlere mesaj veriyorlardı. Buradan yola çıkarak yazımın başlığını da bundan esinlenerek attım ve gerekçesini de yazımı noktalarken açıklayacağım.

Öncelikle şu konuya açıklık getirmek gerekiyor. Kırşehir Önce Dünyanın sonra da Anadolu’nun merkezi olduğu iddia edilirken 21 yıl AKP ile başlayan süreçte Cumhur İttifakına dahil olan partileri de sorumlu tutarak Kırşehirli bu 21 yılda Cumhur İttifakına dahil partilere her dönem vekil verdi ancak bu vekillerden beklenen karşılığını alamamıştır.

Siz buna ister seçilen vekilin yetersizliği deyin! İster seçilen vekilin önce kendi menfaatini düşünmesi deyin! Ne derseniz deyin ancak bu 21 yılda Garip Kırşehir ve Gariban Kırşehirliyi mutlu edecek bir sonuç alınamamıştır.

Kırşehirli onurludur! Kırşehirli yalakalık yapmaz! Kırşehirli diktir ve doğruları söylemekten çekinmez ve Kırşehirlinin haksızlığa tahammülü yoktur. Ancak son yıllarda Kırşehir’in bu özelliği de her ne hikmetse herkes de eskiye nazaran kalmamıştır.

AHİLİĞİN Merkezi olan Kırşehir de çok önemli şahsiyetler gelmiş ve geçmiştir. Bu anlamda Ecdadımızla ve tarihimizle ne kadar öğünsek azdır. Ancak yukarıda da ifade ettiğim gibi son yıllarda bu özelliklerin büyük bir kısmı tarih olmuştur.

Kırşehir’in Siyasi Duayeni Osman BÖLÜKBAŞI gibi! KIRŞEHİRİN AHİ BABASI Mustafa KARAGÜLLÜ gibi! Bu arada 57. Hükümetin Devlet Bakanı Ramazan MİRZAOĞLU’nun yaptıklarını da anlatmadan ve hatırlamadan geçemeyiz. Bakanlık yaptığı sürece öncelikle Özelleştirme Kapsamında PETLAS’tan atılan 500’den fazla personeli değişik kurumlarda yeniden kadro sağlayarak istihdam yaratmış ve bu düzenleme ile mağdur olan binlerce insana kadro sağlanmasının yolunu açmıştır. Kırşehir’e Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, TSE İnşaat Laboratuvarı, AHİ Üniversitesinin temel taşı olan FEN – EDEBİYAT Fakültesinin açılmasını sağladığı gibi Deniz kenarındaki İllerde bulunan Kıyı Emniyetinde Kırşehirli hemşerilerine makamlı kadro imkanı yaratmıştır. Ayrıca seçim yatırımı olarak yıllar önce temeli atılan ve atıl bir şekilde duran Şeker Fabrikasını da 1999 yılındaki Düzce depremine rağmen Bakanlık yetkisini kullanarak hizmete girmesini sağlamıştır.

2002 yılından sonra mecliste ezici bir çoğunlukla İktidara gelen AKP ise Vekillerin yeterince seslerini çıkaramayıp lidere itaat ettikleri için Üniversite hariç Ramazan MİRZAOĞLU’nun şehre kazandırdığı bütün hizmetleri maalesef İline daha faydalı olan becerikli vekillerin girişimleri ile şehrimizi terk etmişlerdir. En son teknoloji ile yapılan Şeker Fabrikası ise diğer ilerdeki Şeker Fabrikaları gibi özelleştirme bahanesi ile satışa çıkarılarak pasif hale getirilmiştir.

Şehrimizin AKP’li Vekilleri 2002 – 2018 yılları arasında yapılan Genel ve Yerel seçimlerinde Şehrimize Hızlı Tren sözü vererek Garip Kırşehirliyi her dönem kandırmasını tatlı yalanları ile tabiri caiz ise kandırmıştır. 27. Dönem AKP Vekili Sayın Kendirli Kırşehir’e geleceği söylenen Yüksek Hızlı Trenin Yozgat’ta ki açılışa gidip çocuklar gibi sevinmesine de Hemşerilerimiz haklı olarak çok alınmışlar. Ancak üzüldüğümüz nokta ise yıllar önce yenisini yapmak için yıkılan Hükümet Konağının yapılması ise yılan hikayesine dönmüştür. Vilayet Binasında derli toplu bulunması gereken kurumlar ise şehrin dört bir yanına dağılmış hizmet anlamında eziyeti çeken yine Garip Kırşehirlilere kalmıştır. Şubat ayındaki Adıyaman TUT İlçesinde yıkılan Hükümet Konağı bile süratle yapılarak hizmete girmiştir. 80 İlin Valiliğinde ve 912 İlçenin Kaymakamlıklarının yer aldığı Hükümet Konağı İlimize maalesef bir türlü yapılamamıştır.

AKP İktidarı döneminde Kırşehir ve Kırşehirli 22. Dönemden 27. Döneme kadar İktidar Kırşehir’den 10 ve Ankara’dan ise 3 vekil seçilmesine rağmen Kırşehir’e gözle gözükür bir hizmet gelmemiştir. Yıllarca çilesini çektiğimiz tek yönlü yol 58. Hükümetin Başbakanı Abdullah Gül’ün Kayserili olması nedeniyle süratle Kırıkkale den Kayseri’ye kadar çift yol yapılmış ve oda mecburen Kırşehir den geçtiği için bize de faydası olmuştur.

Yolun hızlı bitmesi için 100 KM olan Kırıkkale – Kırşehir arası 10 Km’ler halinde 10 ayrı şirkete verilerek yaptırılmış ve hizmete giren yol farklı şirketlerin yapması nedeniyle yol uyum sağlamadığı içim uzun yıllar yapboz şeklinde yolun tamamı yeniden elden geçmiş ve haliyle maliyeti de artarak devleti zarara uğratmıştır. Kısaca İktidar ve Cumhur İttifakına dahil 13 vekil tabiri caiz ise bir Ramazan MİRZAOĞLU etmemişlerdir.

Siyaset Duayenimiz rahmetli Osman BÖLÜKBAŞI Üçbuçuk saat süren Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmanın ardından “ ŞİMDİ MESELENİN ÖZÜNE “ gelelim dermiş!

Şimdi bende yazımın sonuna gelirken bu 13 Vekile sormak isterim. Sahi her seçim döneminde Kırşehir halkına söylediğiniz vadettiğiniz hangi hizmeti getirdiniz! Hızlı Tren dediniz Kırşehir’e uğramadan Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri üzerinden Sivas’a gitti! Adliye Sarayı dediniz ihtiyaç fazlası yapıldığı için şimdi bilmiyorum ancak uzun yıllar üsten iki katında öğlen tatilinde personel Japon Kale maç yapıyordu! Eskiden iki farklı noktada bulunan Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesinde bulunan 500 yataklı iki yer kapandı ve 350 yataklı AHİ EVRAN Hastanesi açıldı. Oranında plansız ve zemin araştırması yapılmadığı için yine uzun yıllar altından çıkan suyu Belediye aralıklarla vidanjör gönderip çektiriyordu.

Mesleği İnşaat Mühendisi olan Dönemin Belediye Başkanını şehrin girişine yapılan Köprülü kavşak ile ne kadar yetenekli biri olduğunu göstermiştir. Gerçi Karayollarına ait arsaya yaptıkları şeytani hesaplar BATTI ÇIKTI olarak düşünülen yolun Kavşak haline getirilmesi ile o arsada değerini kaybetmiştir. Aslında o arsaya şehrimize değer katacak çok amaçlı güzel bir OTO GAR yapılabilecekken akılları rant paylaşımına çalışan şehrin ileri gelenlerin elinde patlamış ve atıl olarak kalmıştır. Şehrimize kazandırılan OTO GAR’ın ise 80 İlimizde ve bir o kadar İlçemizde bir örneği dahi bulunmamaktadır.

ONUN İÇİN YAZIMIN BAŞLIĞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ SAHİ İKTİDARDAN BİRİLERİNE RANT KAZANDIRMAKTAN BAŞKA SEÇMEN OLARAK KIRŞEHİRLİ OLARAK NE İSTEDİKTE ALDIK!

Değerli ANADOLU KIRŞEHİR HABER takipçileri bir yazımızın sonuna daha geldik. Yazılarımızda konu Kırşehir olunca eğilip bükülmemiz olmadığı için gerçekleri penceremizden aktarmaya çalışıyorum. Sizlerden gelecek yorum öneri ve tespitleriniz de benim için çok önemlidir. Dedik ya sizler bana bir telefon kadar uzaksınız “ BAŞINIZ DÜŞERSE DARA MEHMET ALTIPARMAKI ARA “ sloganımızı laf olsun diye yazmadık. Elimizden geldiğince her daim hemşerilerime yardımcı olmaya çalışırım. Haftaya buluşmak ümidiyle hoşçakalın!

İLETİŞİM NUMARALARIM: 0 542 610 40 40 – 0 554 610 40 40

E-mail Adresim: mehmetaltiparmak4006@gmail.com

 

 

 

Mehmet ALTIPARMAK
Mehmet ALTIPARMAKmehmetaltiparmak@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.