Kılıçdaroğlu Yerel Basına Kucak Açtı. « Kırşehir Anadolu Haber

Kılıçdaroğlu Yerel Basına Kucak Açtı.

Bu haber 07 Ekim 2023 - 14:22 'de eklendi ve 133 views kez görüntülendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları Marmaris’te yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Anadolu Buluşması-Marmaris Yerel Medya Çalıştayı Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılacak. bu yıl 3.’sü düzenlenen bu dev Çalıştay’a 60 ilden 300’e yakın gazeteci katılıyor.
Nevşehir’i temsilen Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Kırşehir’i temsilen ise Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu’da katılım sağladı.
Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen ve basın meslek örgütlerinin katkılarıyla gerçekleşen bu çalıştay, 6-8 Ekim tarihleri arasında üçüncü kez düzenleniyor. Yapılan sunumlarda “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Denetimi”, “Televizyon Gazeteciliği”, “Avrupa’da Yerel Basın İşleyişi”, “Gazetecilerin Örgütlenmesi”, “Basın Yasası”, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Kadın ve Yazarlık”, “İnternet Gazeteciliği”, “Yüksek Trafikli Sitelerin Yönetimi ve Alternatif Gelir Kaynakları”, ve “Fotoğraf ve Videolarda Manipülasyonun Seçim Dönemini Nasıl Etkilediği” gibi konular ele alındı.
“BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir” sözünü hatırlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Acaba basın bugün milletin müşterek sesi midir.? Bunu tüm medya kuruluşları kendi kendine sormalıdır. Bir siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey sağlıklı bir eleştiridir. Çünkü siyasetçi içerisinde bulunduğu yoğun ortamda yaptığı hataları fark edemeyebilir. Bunu da medya mensupları oturup eleştirebilir. Bizlerde bundan ders çıkartırız.” dedi.
“MEDYANIN SORUMLULUĞU FAZLA”
Medya’nın içerisinde bulunduğu pozisyonun pek iç açıcı olmadığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hepimizin bu sorunu çözmek için düşünmesi lazım. Ortaklaşacağımız sorular olmalıdır. Öyle bir noktaya geldik ki ortaklaşamıyoruz bile. Bizler insan hakları ve adalet gibi konularda ortaklaşmamız lazım. Medya sorumluluğun benden de fazla olduğunu biliyorum. Görevinizin ciddiyetinin farkındayız.” dedi.
“MEDYAYA DÜŞMANLIK OLUR MU?”
Medyaya düşmanlık olur mu? Dünyanın her tarafında medya özgürce yayın yapar ve tüm siyasal aktörler onlara saygı duyarlar. Siz ne kadar kapanırsanız baskıcı yönetim o kadar memnun olur çünkü kendisini eleştirecek hiç kimse kalmaz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.