Kayseri Melikgazi’den 160 aileye glutensiz destek « Kırşehir Anadolu Haber

Kayseri Melikgazi’den 160 aileye glutensiz destek

Bu haber 20 Şubat 2021 - 19:21 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastaları için 160 tane glütensiz gıda paketi dağıttı.

KAYSERİ (İGFA) – Çölyak hastalığının hassas beslenme gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçede yaşayan 160 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıttıklarını kaydetti.

Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya’nın şehir genelinde eylem başlattıklarını açıklayan Palancıoğlu, “Bu kapsamda belediyelerden destek olunması konusunda talepte bulundu. Melikgazi Belediyesi olarak 2020 yılında da 250 aileye 12 ay boyunca glütensiz ürün paketi ile destek olduk. Endüstriyel gıdaların çok tüketilmesinden dolayı çölyak hastalığı yaygınlaşmaya başladı” dedi.

Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Zahide Kaya ise, “Çölyak dostu Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu’na hastalarımıza vermiş olduğu maddi manevi tüm desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.