Diyarbakır’dan İngiltere’ye oyuncak ihracatı « Kırşehir Anadolu Haber

Diyarbakır’dan İngiltere’ye oyuncak ihracatı

Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:20 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

Diyarbakır’da Önce Çocuklar Derneği çatısı altında bir araya gelen kadınlar, Nefel Amigurumi Kadın Kolektifi’ni kurdu. 7 kişiyle çıkılan yolda şimdilerde sayıları 60’u bulan kadınlar, projeyle Japon tekniği amigurumi sanatı ile tanıştı. Gönüllülük esasıyla gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan oyuncaklar, İngiltere’de bir organik mağazaya gönderiliyor.

YAĞMUR ENSARİ/ŞEHRİBAN ELEFTOZ (DİYARBAKIR YENİGÜN)
Önce Çocuklar Derneği’nde eğitim gören çocukların anneleri de dernek çatısı altında hem sanat öğreniyor, hem de gelir elde ediyor. Çocuğu kursta eğitim görürken saatlerce bekleyen annelerden sadece biri olan Arzu Sunar’ın Japon teknik amigurumi ile oyuncak yapma fikri ile çıkılan yolda Nefel Amigurumi Kadın Kolektifi kuruldu. 7 kadınla başlayan projeye şu anda 60 kadınla devam ediliyor. Kolektifin büyümesi adına mağaza açmayı istediklerini söyleyen Nefel Amigurumi Kadın Kolektifi Koordinatörü Arzu Sunar, “Amigurumi mağazası açmayı istiyoruz, Diyarbakır ve Türkiye’den melek yatırımcı bekliyoruz” dedi.

60 KADIN EVE EKONOMİK KATKI SUNUYOR

60 kadınla projenin sürdüğünü söyleyen Sunar, “Kadın kolektifimizi 1 yıl önce gönüllü bir projeyle başlattık.  Çocuklarımız faaliyetlerinden yararlanırken, bizler 4-5 saat çocuklarımızı bekliyorduk. Hem kendimiz hem çocuklarımız hem de dernek adına ne yapabiliriz diye düşünürken ortaya bu fikir çıktı. Amigurumi yaparak çocuklarımıza doğal oyuncaklar yapmaya karar verdik ve arkadaşlarımız destek vermeye başladı. 7 kişiyle başladığımız projemiz 60 kadına ulaştı. 60 kadın evlerinde oyuncakları örüyorlar, evlerine ekonomik katkıda bulunuyorlar ve çocuklarına sağlıklı oyuncaklar yapıyorlar” diye konuştu.

ÜRÜNLER YURTDIŞINA GİDİYOR

Gönüllü projeler üretildiğini dile getiren Sunar, daha sonra şunları söyledi: “Şu anda hiçbir yerden destek almıyoruz tamamen gönüllü yaptığımız projeleri yurtdışına gönderdik. Kurduğumuz bağlantılarla İngiltere’de bir organik mağazaya ürün gönderiyoruz. Gönüllü gönderdiğimiz çalışma ile bu işin alt yapısını oluşturduk. Malzemelerimizi aldık, ekibimizi kurduk. Malzemelerini gelip buradan alan arkadaşlardan bilenler işliyor, bilmeyenlere ise öğretiyoruz. Evlerinde yaptıkları çalışmalara belirlenen ücretleri alıp evlerine katkı sunuyorlar.”

MELEK YATIRIMCI ARANIYOR

Amigurumi mağazası açmak istediklerini söyleyen Sunar, “Önce Çocuklar Derneği çatısı altında buluşuyoruz ve kolektifin büyümesi adına Amigurumi mağazası açmayı istiyoruz. Bu hedefte bize destek olunmasını istiyoruz. Derin yoksulluk içinde olan kadınlarımız var. Belli bir mesai ve çalışma sistemi gerektirmeyen bir iş; evlerinde çocuklarına bakarken işlerini yapıyorlar. Talep çok fazla, bizi aşmaya başladı; Diyarbakır ve Türkiye’den melek yatırımcı bekliyoruz” diye kaydetti. Çocukları hazır oyuncaklardan uzaklaştırarak; doğal ve organik oyuncaklarla oynamalarını sağladıklarını aktaran Arzu Sunar oyuncaklara Kürtçe isimler verdiklerini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.