Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası « Kırşehir Anadolu Haber

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:20 'de eklendi ve 105 views kez görüntülendi.

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda, Mezopotamya Caddesi girişinde merkezi bir noktada yer alan Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (DİŞTİ) kent dışına taşınmasının planlandığı belirtildi.

YENİGÜN HABER (DİYARBAKIR)
Otogarın bulunduğu 120 bin metrekarelik arsanın tapusu Kanuni döneminde kurulan Örfioğlu Vakfı’na ait. Vakıf ile yapılan protokol doğrultusunda 1996’da projelendirilip, 1998’de yapımına başlanan DİŞTİ, 2006 yılında hizmete açılmıştı.

Piyasa değerinin yaklaşık 350 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Vakıf yönetimi tapusu zaten elinde bulunan arazinin yeniden kendilerine tahsis edilmesi için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile görüştüğü ifade edildi.

Haberde teklifin kabul edilmesi halinde otogarın Diyarbakır-Elazığ ile Diyarbakır-Urfa karayollarını birbirine bağlayan yol üstünde yer alan D Tipi Cezaevi’nin bulunduğu ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 300 bin metrekarelik alana inşa edileceği iddia edildi. (Haber Merkezi)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.