CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Bu haber 02 Aralık 2023 - 19:03 'de eklendi ve 63 views kez görüntülendi.

3 Aralık, hayatın her alanında engelli bireyler için farkındalığı arttırmak, onların haklarını korumak ve refahını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası çerçevede dünya engelliler günü olarak kabul edilmiştir.

Bu bağlamda Türkiye’de de engelli bireylerin toplumumuzdaki varlığının farkında olarak ve her daim onlarla bir arada yaşayacağımızı unutmamak adına yaşamın her noktasında empati yüksek bilinci içinde olmamız gereken farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.

Engelli bireylerin ekonomiden sosyal yaşama, eğitimden sağlığa hemen hemen her alanda çok sayıda sorunla mücadele verdikleri gerçeğini yadsımadan onların mağdur olduğu ya da karşı karşıya kaldıkları problemlerin çözümüne ilişkin ortaya koyulan çalışmaların yeterli olmadığı iyi bilinmelidir.

Toplumda engelli bireyler açısından yaşanan tıkanıklıkları giderme, onların hayatlarını kolaylaştırma ve yapılan yardımlarla katkı sunmaya, desteklemeye dair her türlü mesele sivil toplum kuruluşlarından bu alanda gönüllü çalışmalar gerçekleştiren diğer tüm kuruluşların da öncelikli sorumluluğu içinde yer almaktadır ve bu bir toplumun gelişmesi, ilerlemesinde de son derece önemlidir.

Toplum içinde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, fiziki koşulları onlar adına uygun hale getirmek ve yaşam standartlarını geliştirip yukarıya taşımak, devletin asli görevleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda engelli bireylerin ailelerinin psiko sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi hususlarında gerekli kaynakların sağlanması ve arttırılması, engelli bireylerin çalışma yaşamındaki yeri için istihdam alanlarının geliştirilmesi ve daha birçok konuda yeni politikalar üretilip ortaya koyulması gerekmektedir.

Bireyler yaşamın her anında, engelli olma haliyle karşı karşıya kalabilirler, bu noktada yaşanılan toplumda dayanışmanın ne kadar önemli olduğunun farkına varmak gerekir. Dolayısıyla toplumda engelli bireylere, ailelerine ve onların haklarına duyarlı, saygılı ve anlayışlı olunması gerektiği unutulmamalıdır.

Dr. Metin İLHAN
CHP Kırşehir Milletvekili

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.