BİR YAKUP TURKAL DAHA ÇIKARMI? « Kırşehir Anadolu Haber

BİR YAKUP TURKAL DAHA ÇIKARMI?

Bu haber 26 Nisan 2023 - 10:11 'de eklendi ve 260 views kez görüntülendi.

Yaşamı boyunca haksızlıklarla mücadele etmiş ve yaşamında kesiştiği Kırşehir’e Marka olmuş kişilerden feyz almış ve Kırşehir’de dönen kirli oyunlardan bıkmış ancak yine de Kırşehir’in makus talihini yenmek ve Garip Kırşehir’in daha da fazla garip kalmaması için çalışmalarda has bel kader bulunmak isteyen bir hemşeriniz olarak yüzlerini kamufle edenlerin maskelerini düşürmek için mücadeleye devam diyeceğim.
Değerli KIRŞEHİR ANADOLU HABER takipçileri bilindiği üzere 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Demokrasi gazisi Şirin ve Neşet Ertaş’ın ifade ettiği gibi Garip Kırşehir de herkesin cesaret edemeyeceği bir hadise gerçekleşti ve Yakup Turkal adında bir hemşerimiz Cumhurbaşkanı adayı oldu. Bu adaylık vekil aday adaylığı değil! Belediye Başkan aday adaylığı değil! Muhtar aday adaylığı değil!
BU adaylık tabiri caiz ise deli cesareti ve özgüven patlaması oluşan ve Kırşehirli her şeye layık olabileceğini haykıran bir hemşerimiz bu dik duruşu sergilerken Kırşehir de, Ankara da, İstanbul da, İzmir de, Antalya da ve Mersinde önünde ortasında ve arkasında Kırşehir yazan STK’ların Başkanları Yakup Turkal ile aynı düşünceye sahip olamamaları sonucunda elimize geçen bir fırsatı elimizden kaçırdık.
Bu adaylık çocuk oyuncağı değildi ve böyle bir macera için ilk etapta 555.980 TL’yi çıkaracak bir Kırşehir sevdalısı bir hemşerimiz gerekiyordu ve Yakup Turkal adında bir hemşerimiz çıktı ortaya!
Eyvallah zaman dardı ortak akıl ile organize olunamadı ve birde buna Ankara’daki Vakıf ve Federasyon Başkanı görevlerinden istifa etmeden biri AKP’den diğeri İYİ Partiden Milletvekili Aday Adayı olunca Yakup Turkal’a zerrece bir yardımları söz konusu dahi olamadılar! Olmadılar ne oldu ben kaç kere Aday Adayı olduklarının sayısını unuttum ama yine yaya kaldılar! Her iki Başkanın azmine hayranım! Olmayacaklarını bile bile sırf ismimiz geçsin gündem olalım diyerek olacak işlerin önünü kesmişlerdir!
Ne mi oldular “Nerde kalmıştık” diyerek yeniden hak etmedikleri koltuklarına yeniden oturup hamasetli Kırşehir ve Hemşeri nutukları atmaya devam edecekler ve protokolde yerlerini alacaklar ve yazın kenara 2024 Yılındaki Mahalli Seçimlerde “Bulunmaz Bursa Kumaşı” gibi aday adaylıklarını açıklayacaklardır. Sonuç mu partiler istikrarlı ve arkasında gerçekten önemli kitleleri sürükleyenleri aday yaparlar!
Bu yanlış tercih adını açıkladığımız illerde varda Kırşehir Merkezde bulunanlar bundan farksız mı? Elbette ki hayır. Tabiri caiz ise al birini vur ötekine!
1995 yılında Kendisini rahmetle andığım Kırşehirin Altın Oğlu 20.Dönem Kırşehir Milletvekili Doktor Mehmet Ali Altın’ın Danışmanlığı ile başlayan Kırşehir Sevdası yolculuğumuz yine 20.Dönem Kırşehir Milletvekili Ömer Demir’in ve 57.Hükumetin Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu’nun Danışmanlıkları ile siyaseten piştik deyip 2009 ve 2014 yıllarında yapılan Mahalli seçimlerinde MHP Kırşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı ile Şehri Emir olalım dedik ancak bir sürü ayak oyunları ile Kırşehir’i Marka şehir yapmak ve Kırşehirliye faydamız dokunsun istedik engellendik.

Cesurlar Hareketinin öncüsü Meral Akşener’in yanında yer alarak 2019 yılında yeni bir parti ile aynı duygu ve düşüncelerle kapalı kapılar ardında yapılan kirli tezgâhlarla aynı senaryo yeniden yazıldı ve engellendik.

Aynı engel Cumhurbaşkanı adayı olmak için hayırlı bir yola çıkan Hemşerimiz Yakup Turkal’a da sahip çıkamadık!
Lafa gelince Ankara da 450 – 500 bin Kırşehirli olduğunu iddia ediyoruz. Oysa Yakup Hemşerime 100 bin imza gerekiyordu! Ancak Vakıf Başkanı ve Federasyon Başkanı farklı partilerden aday adayı oldukları için kendi çıkarlarını bulundukları makamların ve hemşerilerin çıkarlarının önünde gördükleri için maalesef Yakup Hemşerime yeterince destek olamadık!

Başkanların Vekillik hayalleri nedeniyle de 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerinde Ankara’da AKP, CHP ve MHP’den 4,5 milletvekili seçilirken şimdi yarım milletvekili ancak seçebileceğiz. Zira Vakıf ve Federasyon Başkanlarının vekil olma hayali nedeniyle hiçbir parti seçilecek yerlere Kırşehirli aday getirmemişlerdir. Listelerin ortasında ve sonu da Kırşehirli hemşerilerimizi değerlendirmişlerdir. Tıpkı 2018 ve2023 Genel Seçimlerin de İYİ Partinin iki vekil adayının da Mucur ilçesinden gösterilmesi sonucunda vekil çıkaramaması gibi!
Yılların verdiği tecrübeyle 14 Mayısta yapılacak Genel Seçimlerde Kırşehir’den bir AKP’den ve Bir CHP’den vekil seçilir. Her ne kadar 27.Dönemde AKP’den milletvekili seçilen kişi mecbur olduğu için yemin töreni hariç meclis kürsüsünü kullanmadan kah Yozgat’tan geçen Hızlı Treni seyretmiş! Kah Kayseri’de yapılan törenlere iştirak etmiş! Kah Konya’da düzenlenen AHİLİK Kutlama denemesine katılmıştır. Yeni seçilecek olan AKP Milletvekili adayı eskisinden daha becerikli ve faydalı olur ancak Cumhur İttifakı yeniden çoğunlukla meclise gelirse!
Ancak çok da karamsar olmayalım İYİ Partinin Konya ve Ankara 2.Bölgeden seçilebilecek olan Vekiller Kırşehir’in enişteleri!
Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un eşi Mucurlu, Anlara 2. Bölge Milletvekili Sedat Aksakallı’nın eşi ise Meşeköylü! Her ikisi ve Kırşehir’den seçilecek İki vekille beraber güzel işlere imza atarlar inşallah.
Yakup Turkal’ı değerlendiremedik ama inşallah enişte vekilleri çok sıkboğaz etmeden Kırşehir’e ve Kırşehirliye yararlı hale gelmesini sağlarız. Yeter ki bizler samimi olup vekillerden olabilecek işleri talep edelim!
Bir Yakup Turkal daha çıkar mı bilmeyiz ancak 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine bir hemşerimiz daha aday olursa işi sıkı tutup Kırşehirlilerin en azından 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı çıkarabileceğimizi ispatlamak zorundayız! Ya değilse bu beceriksizliğimizle Kırşehir’in Siyaset Duayeni Osman Bölükbaşının ve Bir gecede Belediye yol açacak diye 23 dükkanın karşılıksız feda eden Kırşehir’in AHİ BABASI Mustafa Karagüllü ’nün kemiklerini daha çok sızlatırız.
Evet, Değerli KIRŞEHİR ANADOLU HANER Okurları yazılarımıza yorum eleştiriniz ile veya bakış açımızın yanlış tarafı varsa bizleri ikaz etmeleri bizi daha başarılı hale getirecektir. Her zaman ifade ettiğim gibi sizlere bir alo kadar uzak ve yakınım.
0 542 610 Kırşehir Kırşehir – 0 554 610 Kırşehir Kırşehir numaralarından ulaşabilirsiniz!

 

Mehmet ALTIPARMAK
Mehmet ALTIPARMAKmehmetaltiparmak@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.