BAŞKAN EKİCİOĞLUNDAN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

BAŞKAN EKİCİOĞLUNDAN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

Bu haber 28 Mart 2023 - 12:47 'de eklendi ve 131 views kez görüntülendi.

28 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki; “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.”

Hızla değişen ve dönüşen dünyamızda bu değişimin ve dönüşümün temellerini anlayıp kavrayabilmek ise okumaktan geçmektedir. Çünkü okumak ilim demektir, irfan demektir, öğrenmek ve derinleşmek demektir. Okumak, araştırmak ve anlama gücünü geliştirmek demektir. Okumak hayatımızdaki birçok faaliyet gibi geçici değil, yaşamın tam da kendisidir.  Okuyarak öğrenmek insanlar için tutkuların en asili ve en soylusudur. Okuyarak edinilen bilgi; cehaleti, çaresizliği yenen, önyargıları yıkan,  insanları çatışma ortamlarından uzaklaştırıp, daha uzlaşmacı, daha barışçıl olmaya yönlendiren ve insan ilişkilerini kuvvetlendiren bir güçtür. Okumak icat çıkarmaktır.

Okumak herkes için uzun bir yolculuktur; insanın küçücük dünyasının sınırlarını hayal edemeyeceği kadar genişletir ve zenginleştirir. Yaşamı ilmek ilmek ördüğü gibi insan ömrünün her dönemini daha keyifli ve daha aydınlık hale getirir.

Yapılan ve yayımlanan istatistikleri incelediğimiz zaman, okuma oranında dünya ortalamasının ne kadar gerisinde olduğumuzu görmekteyiz. Bu durumu aşabilmek için ülke olarak kitap okumaya çok büyük önem vermeli, çevremizdeki kişileri kitap okumaya teşvik ederek, kitap okuma ve okutma bilincini topluma aşılamak, okuma oranını arttırmak ve yaygınlaştırmak için her bireye olduğu gibi kurumsal olarak yerel yönetimlere de çok büyük görevler düşmektedir.

Bu nedenle ilimizde okuma kültürüne sahip olmayan yetişkinlere ve çocuklarımıza, kitap okuma bilincini ve alışkanlığı edindirmek için her yıl Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri’ni organize ediyoruz. Kitap okurlarının heyecanla bekledikleri bu yılki kitap Günlerimizin 28 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını da bu vesileyle müjdelemek isterim. Hazırladığımız programlarla da birbirinden değerli yazarlarımızı hemşehrilerimizle buluşturarak okuma kültürünün gelişmesine katkı sunuyoruz.

28 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle herkesi kitap okumaya davet ediyor ve Kütüphaneler Haftası’nı kutluyorum.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.