ANKARADAKİ STK’LAR SIFIRI ÇEKTİ! « Kırşehir Anadolu Haber

ANKARADAKİ STK’LAR SIFIRI ÇEKTİ!

Bu haber 15 Nisan 2023 - 13:32 'de eklendi ve 532 views kez görüntülendi.

Ankara da önünde ortasında ve arkasında KIRŞEHİR olan 80’e yakın Vakıf, Federasyon ve Dernekler faaliyet yapmaktadır. Bunlardan en eskisi 1947 yılında kurulan Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğidir. Sırasıyla 1987 yılında kurulan ve kısa adı KIR-DER olan Kırşehir İl ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği, aynı zamanda kurucusu olduğum 1996 yılında kurulan Kırşehirliler Vakfı ve 2003 yılında amacı Ankara Belediye Başkanlığına bir Kırşehirli çıkmasın diye dönemin Ankara Belediye Başkanı tarafından Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Yozgat İllerini de kapsayan aynı amaçla kurulan ve bünyesinde 40 yakın dernekleri içine alan Federasyon yıllardır Kırşehirliler arasında birlik ve beraberliği amaçları farklı olduğu için bir türlü sağlayamamıştır.
Ankara da yaklaşık 450-500 bin Kırşehirlinin yaşadığı bu sayısal gücü keşfeden partiler ilk kez 2018 Yılında yapılan Genel Seçimlerde Kırşehirlilerin yoğun olarak yaşadığı Ankara 2. Bölgede 4 vekil seçilmiş ve birde 3.Bölgede seçilen vekille beraber 5 vekil seçilmişti. Seçilen vekil sayısı beş olunca Ankara’daki önünde ortasında arkasında KIRŞEHİR olan STK’lar o tarihte başarıyı kendilerini pay sahibi yaparak yoğun bir lobi çalışmasıyla gerçekleştirdiklerini iddia etmişlerdi.

Güya bu lobi çalışmalarından cesaret almış olmalılar ki 14 Mayısta yapılacak olan Genel Seçimler için Kırşehir Dernekler Federasyon Başkanı ve Kırşehirliler Vakıf Başkanı acaba bu furyadan bizde geçebilir miyiz diye düşünerek biri AKP’den diğeri ise İYİ Partiden Aday Adayı olmuşlardır. Bu arada her iki Başkan başına gelecekleri sezinlemiş olmaları gerekir ki her ikisi de etik olarak bulundukları görevden istifa etmeleri gerekirken! “ DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYALIM “ Atasözü akıllarına gelmiş olmalı ki tüm eleştirilere rağmen istifa etmedikleri gibi biri Federasyonu diğeri ise Vakfı Seçim Koordinasyon Merkezine dönüştüdüler.
Her iki Başkanda yaptıkları hummalı çalışma sonucunda aday olamayınca bir başka seçim çalışmalarında şanslarını denemek üzere siyasete ara verip tekrardan biri Federasyona diğeri ise Vakıf çalışmalarına yoğunluk vermişlerdir.

Her iki Başkanın Aday Adaylığındaki başarısızlıkların faturası ise KIRŞEHİR ve KIRŞEHİRLİYE kesilmiştir. Öyle ya Başkanlar koltuktan kalkmadan farklı partilerden aday olunca bu konuda emek sarf eden diğer ve değişik partilerden aday olan KIRŞEHİRLİ hemşerilerimizi kimse dikkate almamış ve seçilme ihtimali sıfır olan yerlere laf olsun diye isimlerini yazmışlardır.
Sonuç itibari ile 14 Mayısta yapılacak Genel Seçimlerde Ankara 2.Bölgeden MHP’nin yarısı Yerköylü yarısı da Çiçekdağlı olan 1. Sıra adayı Sadir Durmaz ve Kırşehir’den seçilecek iki vekil ile beraber 2,5 vekille TBMM’de Kırşehir temsil edilecektir. Tablo böyle olunca geçtiğimiz gün karşılaştığım ve eşi Mucurlu olan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuşa takılarak artık Mecliste bizi sende temsil edersin dedim. Bir taraftan da seçilebilecek Kırşehir eniştesi vekil var mı diye araştırmaya başladım.
Ankara’daki STK’lar şapkayı önlerine koyup düşünmeleri gerekir. Oturdukları koltuğun hatırına protokolde yer almasını biliyorlar. Katıldıkları toplantıda isimleri anons edildiklerinde etrafa gülücük atmasını da biliyorlar. Birde taşıdıkları misyonun gücü ile neler yapabileceklerini bilseler sorun kalmayacak!
Ankara da bulunan STK’ların 2018 yılında seçilen 4,5 vekil seçimlerinde katkımız var diye attıkları hava söndü uçurdukları balon da bu durumda patlamış oldu.
Demek ki 2018 yılında yapılan Genel Seçimler de rüzgârı yakalayan MHP’nin yarım Kırşehirli Sadır DURMAZ ve seçildikten sonra hemşerilerini yeni tanıyan Nevin TAŞLIÇAY, Hekimliğinden dolayı Meclis Başkanı ile kurduğu tanışıklığın sayesinde AKP’den seçilen Arife Düzgün POLAT ve yıllardır CHP Teşkilatında emek sarf eden Yıldırım KAYA kendi gayretleri ile seçildiklerini ispatlamış oldular. Bir atımlık barut ile geldikleri gibide gittiler. Vekillikleri süresince onlar seçilmelerinde emekleri olmayan STK’lara uzak durdular ancak tekrar seçilmeleri içinde ortam yaratamadıkları için Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale de söylediği gibi Vekillerimizde GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER! Bu vekillere ilaveten Ankara 3.Bölgede seçilen ve Bal yapmaz arı misali Hacı TURAN Vekilimizde listeye giremeyenlerin kervanına katılmış oldu.
GELDİKLERİ GİBİ GİDEN VEKİLLERİ uğurlarken asıl üzüntümüz gelecek vekilin olmamasıdır. Hatırını yemeyelim yarım vekilimiz var oda ne telefona çıkar nede yaralı parmağı alkol sürer.

Bugünlük Ankara dan bu kadar ne demişler umut fakirin ekmeği miş! Seçilme umudu sıfır olan ve CHP, MHP, İYİ Parti ve AKP’den seçime giren hemşerilerimize göstermiş oldukları medeni cesaretten dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum.
Değerli KIRŞEHİR ANADOLU HABER takipçileri bu vesileyle Paazartesiyi Salıya bağlayan gece idrak edeceğimiz KADİR GECEMİZ ve Cuma günü 11 Ayın Sultanı Ramazan ayını uğurlayacağımız RAMAZAN BAYRAMINIZI en kalbi duygularımla kutluyorum.
Köşemize taşıdığımız bu konuyu ise 14 Mayıstan sonra bizim oraların tabiri ile yine deşeleriz. Köşe yazdığım her yerde olduğu gibi bana bir telefon ile ulaşabilirsiniz.
Numaralarım: VODAFONE 0 542 610 40 40 – TURKCEL – 0 554 610 40 40

Mehmet ALTIPARMAK
Mehmet ALTIPARMAKmehmetaltiparmak@kirsehiranadoluhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.