Aksaray’a diş hekimliği fakültesi kuruldu « Kırşehir Anadolu Haber

Aksaray’a diş hekimliği fakültesi kuruldu

Bu haber 09 Şubat 2021 - 21:20 'de eklendi ve 100 views kez görüntülendi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve kararın Resmî Gazetede yayımlandığını belirtti.

AKSARAY (İGFA) – İş başına geldiklerinde -toplumsal karşılığının yüksek olması sebebiyle- sağlık yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirttiklerini ve bu noktada birbiri ile uyumlu, birbirini destekleyen ve birbirini geliştiren yatırımları hayata geçirdiklerini anımsatan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, samimiyetle ve sabırla atılan her adımın müspet manada karşılık bulduğunu söyledi.

Sürecin bütününe ilişkin kısa bir anımsatma yapan Rektör Şahin, “Şehrin en büyük hayali olan Tıp Fakültesi’nin kurulması, Veteriner Fakültesi’nin ayakları üzerinde durabilen bir yapı kazanması, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin akademik ve fiziki bakımdan geliştirilmesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni programlarla zenginleştirilmesi, sağlık alanında eğitim veren bir Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kurulması… Tüm bu çalışmalar şehrimiz için hayalini kurduğumuz bütüncül sağlık yatırımlarının çok değerli parçaları. Tek eksik parça Diş Hekimliği Fakültesi idi. Bunun için de çok çalıştık, yaptığımız her görüşmede Diş Hekimliği Fakültesi’nin önemini anlattık ve şehrin ortak bir talebi haline dönüşmesi adına ödevlerimizi yerine getirdik. Gelinen noktada Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. Çok mutluyuz. Bundan sonraki hedefimiz sağlıkla ilgili okullarımızdaki akademik derinleşmeyi ve toplumsal katkıyı artırmak” dedi.

Diş Hekimliği ile birlikte ASÜ’deki fakülte sayısı 13’e yükseldi. Fakültenin en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı.  

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.