Yukarı Homurlu Köyü İlkokulu Afet Farkındalık Eğitimi « Kırşehir Anadolu Haber

Yukarı Homurlu Köyü İlkokulu Afet Farkındalık Eğitimi

Bu haber 03 Mart 2021 - 19:36 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında ilimiz merkez yukarı homurlu köyü ilkokulu öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verildi.

 

Bilindiği gibi her yıl ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arası “Deprem Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 

Bu etkinliklerle toplumun tüm kesime ulaşarak, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halkımıza ve öğrencilerimize kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Bu vesile ile ilimiz merkez yukarı homurlu köyü ilkokulunda gerçekleştirilen eğitimde; Afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk 6 saat, yangın, tahliye, ilk yardım, deprem sigortası,  afet ve acil durum çantası, tahliye ve toplanma alanları, yaşam çevremizdeki riskler konuları öğrencilere anlatılmıştır.

 

Eğitim sonrası öğrencilere,  İl AFAD Müdürlüğümüze ait Yeni Nesil Arama Kurtarma Aracımızın araç, gereç ve ekipmanlarının tanıtımı yapıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.