Vali H. METE BUHARA, Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayına Katıldı « Kırşehir Anadolu Haber

Vali H. METE BUHARA, Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayına Katıldı

Bu haber 20 Kasım 2023 - 16:30 'de eklendi ve 71 views kez görüntülendi.

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlık Okuryazarlığı Çalıştayı açılış programına katıldı.

Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali H. Mete Buhara, “Sözlerime Filistin’de yaşanan insanlık dramının en kısa zamanda son bulması temenni ederek başlıyorum. Sağlık bilinci veya sağlık okuryazarlarlığının en çok koruyucu sağlık alanında faydası olacağını biliyoruz. Hasta olmadan önceki süreç, hasta olduktan sonraki ve hastane sürecinden daha önemlidir. Her şey gerçekleştikten sonra olayın altından kalkmak zihniyetini bırakmalıyız. Hastalanmadan önlem alma arayışı içinde olmamız gerekiyor. İşte bu da koruyucu sağlıkla alakalı bir durumdur. Sağlık okuryazarlığı sadece doktorların veya sağlık çalışanlarının işi değildir. Tüm devlet kurumları başta olmak üzere hepimizin ortak uğraş alanıdır.” diye konuştu.

Çalıştay, Sağlık Hizmeti ve Sağlık Politikaları Açısından Sağlık Okuryazarlığı, Sağlık Okuryazarlığı İçin Eğitim, Sağlık Okuryazarlığı Açısından Doğru İletişim Kaynakları ve Üniversite Öğrencileri Açısından Sağlık Okuryazarlığı panelleri ile devam etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.