Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Gününde AFAD, Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde « Kırşehir Anadolu Haber

Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Gününde AFAD, Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde

Bu haber 13 Ekim 2023 - 19:04 'de eklendi ve 66 views kez görüntülendi.

Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir.

 

Bu doğrultuda, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” nedeniyle, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen etkinlikle öğrencilerin “Afete Hazırlık” konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması hedefleniyor.

 

İl AFAD Müdürlüğünce her yıl, bu özel günde düzenlenen faaliyetlerle ilimiz genelinde, afet bilinci ve risk azaltma kültürünü geliştirmek amacıyla farkındalık oluşturuluyor.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.