Tayvanlı Profesör Chi Chang-Chang Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde konferans verdi « Kırşehir Anadolu Haber

Tayvanlı Profesör Chi Chang-Chang Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde konferans verdi

Bu haber 30 Kasım 2023 - 15:57 'de eklendi ve 75 views kez görüntülendi.

Tayvan Chung Shan Medical Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang Chang, 29 Kasım 2023 tarihinde, “Dialogue on the Innovative University of Modern Turkiye: Reflections Towards the Future of Multidisciplinary Research” – “Modern Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi Üzerine Diyalog: Multidisipliner Araştırmaların Geleceğine Yönelik Yansımalar” başlıklı bir konferans verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen ve Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı.

Konferansta,  geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı etkileyen pandemi ve ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden de bahseden Prof. Chang, tüm bu yaşananların dijital iletişim olanaklarının ne kadar hayati önemde olduğunu ortaya çıkardığını ifade etti. Ayrıca teknolojinin bugün geldiği noktadan ve gelecekte neye evrilebileceğinden söz eden Chang, ChatGpt gibi yapay zeka şirketlerinin önümüzdeki dönemde sağlık teknolojisine çok büyük etkilerinin olacağını dile getirdi. Tayvan Chung Shan Medical University Öğr. Üyesi Prof. Dr. Chi-Chang Chang, Türkiye – Tayvan iş birliğinde gerçekleştirilebilecek ortak çalışmaların önemine dikkat çekti ve genç Türk araştırmacılarla iş birliğine her zaman açık olduğunun altını çizdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.