KIRŞEHİR BELEDİYESİ ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITIMINA DEVAM EDİYOR « Kırşehir Anadolu Haber

KIRŞEHİR BELEDİYESİ ULUSAL VE ULUSLARARASI TANITIMINA DEVAM EDİYOR

Bu haber 03 Nisan 2023 - 14:34 'de eklendi ve 156 views kez görüntülendi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: Kırşehir Belediyesi olarak, UNESCO Müzik Şehri olmamız nedeni ile vermiş olduğumuz taahhütleri yerine getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğümüzün ilimizin tarihsel ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak, yurtiçi yurt dışında tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam ettiğini söyledi. Göreve geldikleri günden beri yereldeki birçok projeyi hayata geçirmenin yanında hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Kırşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğümüz, 2022 yılı boyunca birçok çalışmaya imza atmıştır. Dış İlişkiler Müdürlüğü personelimiz 16 Mart 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetimleri Geliştirme ve Destekleme Programları kapsamında düzenlenen “Tüketici Hakları Eğitimi” ne Dış İlişkiler Personeli katıldılar.

            UNESCO Müzik Şehri olmamız nedeni ile vermiş olduğumuz taahhütlerden biri olan “Uluslararası Müzik Konferansı”nın hazırlanması ve yapılması aşamasında gerekli yazışmaların yapılması vb. konularda çalışan birimimiz yine 17-18 Mayıs 2022 tarihinde 7 farklı UNESCO Müzik Şehrinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz konferansta gerekli yazışmaları ve anında çevirileri yaparak destek sağladı. Bu kapsamda Dış İlişkiler Personelimiz UNESCO Müzik Şehri Katowice’nin “World Urban Forum” online etkinliği; UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında, Film Şehri olarak bulunan Brezilya’nın Santos şehrinde 18-22.07.2022 tarihleri arasında düzenlenen 14. UNESCO Yıllık Toplantısı’na da online olarak katılım sağlayarak ilimizin temsiliyetini sağladı.

Kırşehir’in UNESCO yaratıcı şehir olarak unvan sahibi olmasının şehrimize kattığı değerler; yine aynı faaliyetler açısından şehrimizin UNESCO’dan gelecekteki beklentileri; UNESCO’nun öncelikleri doğrultusunda Kırşehir’in bu öncelikleri gerçekleştirmeye yaratıcı şehirler ağı bakımından katkısının neler olabileceği ve Yaratıcı Şehirler Ağı’nın değerlerini güçlendirmeye yönelik Kırşehir’in önerileri konusundaki çalışmalarımız ise sürekli bir şekilde devam ediyor.

            Biz Kırşehir Belediyesi olarak, UNESCO Müzik Şehri olmamız nedeni ile vermiş olduğumuz taahhütleri yerine getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Amacımız tarihsel ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak, şehrimizin yurtiçi yurt dışında tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak. Bu bağlamda önümüzdeki süreçlerde de ulusal ve uluslararası projelerimizle Kırşehir’imizin kalkınmasına ve tanıtımına katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.