Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı’nda Rektör-Öğrenci Buluşması Etkinliği « Kırşehir Anadolu Haber

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı’nda Rektör-Öğrenci Buluşması Etkinliği

Bu haber 25 Ekim 2023 - 16:15 'de eklendi ve 72 views kez görüntülendi.

KAEÜ’de Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri açılış programları kapsamında öğrencilerin taleplerini dinlemek, ihtiyaçları tespit etmek ve onlarla hasbihal etmek amacıyla rektör-öğrenci buluşması düzenlendi. Bu kapsamda ilk olarak Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Prof. Dr. Musa Özata ve öğrenciler eşliğinde “Cumhuriyetimizle Geleceğe Yürüyoruz” temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ahi Evran Kongre Kültür Merkezi’nde sona eren yürüyüş sonrası ise rektör-öğrenci buluşmasına geçildi. Rektör Karahocagil burada çeşitli bölümlerde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik bir konuşma yaparak ‘Türkiye Yüzyılı’nda zulümden, kaostan uzak adil bir düzen diledi ve başarılı, huzurlu, kaliteli, bereketli bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu.


Rektör Karahocagil Öğrencilerle Hasbihal Etti, Sorunları Dinledi ve Kapısının Herkese Açık Olduğunu Söyledi

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra üniversitemize en yüksek puanla girmeye hak kazanan Tıp Fakültesi öğrenciler Havin Deniz’le yine üniversitede “34 yaş üstü kadınlara tanınan ek kontenjan”la girmeye hak kazanan 65 yaşındaki Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümü öğrencisi Hülya Coşkuntuna birer konuşma yaptı. Ardından Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi” mottosuna vurgu yapan ve üniversitenin başarıyla geçtiği kalite süreçlerinden bahseden bir konuşma yaparak son hedeflerinin Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmeliyet Modeli olduğunu söyledi. Rektör Karahocagil, kalitenin aslında bu milletin ‘yitik malı’ olduğunu ve Ahi Evran-ı Veli’nin temellerini attığı bir sistem olduğunu belirtti. Tüm öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileyen Karahocagil, gençlerden bu çağın Ahileri olmalarını o değerleri içselleştirmelerini istedi.


Son olarak Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmesiyle öğrencilerle söyleşiye geçildi. Söyleşide Rektör Karahocagil, öğrencilerin beklenti ve önerilerini dinledi, onların sorularına tek tek cevap verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.