Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’mızı başlatmasının 102. yıl dönümünü milletçe büyük sevinç, mutluluk ve onurla kutlamaktayız.
Milli mücadelemizin başlangıcının temellerinin atıldığı bu kıymetli günde, Türk milleti küllerinden yeniden doğmuştur. Bu gün, ulusumuzun bağımsızlığı ve hürriyeti için milat niteliğinde bir gün olmuştur. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ta milletimizin kaderi değişmiş, aydınlık bir geleceğe adım atılmıştır. Milletimiz korkusuz, cesaretli ve inançlı olduğunu kanıtlayarak her zorlukta birbirine kenetlenmiş, düşmanlara karşı güzel yurdumuzu savunmuş ve her zaman da savunacaktır.
Milli mücadelemiz için önemli olan 19 Mayıs günü, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından gençlere armağan edilmiştir. Ulu Önderimiz gençlere yönelik olarak: “Ey yükselen nesil, gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek olan sizlersiniz.” demiş, vatanımızı ve geleceğimizi gençlere emanet etmiştir. Bizlere atalarımızdan emanet olan güzel vatanımıza ve tarihimize sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Genç neslin aklı, ilmi ve enerjisiyle ülkemiz daima iyi yerlerde olacak, refah seviyemiz her daim yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.