KAEÜ KAHRAMANMARAŞ’TA 3 ADET ÇADIR ANAOKULU KURDU « Kırşehir Anadolu Haber

KAEÜ KAHRAMANMARAŞ’TA 3 ADET ÇADIR ANAOKULU KURDU

Bu haber 20 Şubat 2023 - 13:33 'de eklendi ve 187 views kez görüntülendi.

   Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardımlar devam ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bölgedeki çocuklara destek sağlamak amacıyla oluşturduğu ekipler, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Binevler ve Aksu mahallelerine 3 adet çadır anaokulu kurdu.

Öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan 12 kişilik ekip, Kırşehir’den sağlanan ısıtıcılarla desteklenen çadırlarla bölgede 3 anaokulu açtı. Onlarca çocuğa ulaşan onlarca yaşanan afet sonrası oluşabilecek yalnızlık, kaygı gibi hisleri aşmaya çalışan öğretim elemanları Muhammed Köstekçi, Gamze Saatçi, Sinan Özcan ve gönüllü öğrenciler çocuklara rehabilitasyon desteği de vererek çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklarla birlikte yüz boyama etkinlikleri, serbest resim etkinlikleri, kostüm-dans etkinlikleri, film ve sinema gösterimi etkinlikleri yapılıyor. Bir anaokulunda olması gereken en temel malzemelerle yapılan çalışmalarda depremden fiziksel ve psikolojik olarak etkilenen çocukların bu ruh halini aşmaları hedefleniyor. Çocukların deprem psikolojisinden kurtulması ve morallerinin yükseltilmesi amacıyla oluşturulan mobil anaokullarında dönüşümlü olarak ekiplerin çalışmaları devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.