İNTERNET YASASI ÇALIŞMALARI İGF TARAFINDAN BAŞLATILDI « Kırşehir Anadolu Haber

İNTERNET YASASI ÇALIŞMALARI İGF TARAFINDAN BAŞLATILDI

Bu haber 22 Ocak 2021 - 19:16 'de eklendi ve 350 views kez görüntülendi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İnternet Yasası ile ilgili fizibilite çalışmalarının ardından sürecin belirli olacağını dile getirdi.

Basın turu anlamında ilk ziyaretini İnternet Gazetecileri Federasyonu’na(İGF) gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, önemli açıklamalarda bulundu. Gözgeç’i, Federasyon Genel Merkezi’nde, İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve İGFA Genel Koordinatörü Ferruh Varanoğlu karşıladı. Emine Yavuz Gözgeç’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İGF Genel Başkanı Mesut Demir, internet medyasında organik olmayan bir büyüme yaşandığını, bu denetimsizliği kontrol altına almak için federasyonlaşma hamlesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. MERDİVEN ALTI SİTELER KAPATILMALI Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun ile diyalog halinde olduklarının altını çizen Demir, “Kendisi de sürece direkt müdahil olarak, takip ediyor. Desteklerini de her fırsatta dile getiriyor. Bizler İGF olarak iki konunun üzerinde duruyoruz. Federasyonu kurmamızın üzerinden geçen 1 yıllık süre zarfından bu yana yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ‘İnternet Yasası’nın çıkarılması için yoğun bir mesai harcıyoruz. Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt’un öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Hukuk Komisyonu’muzun hazırladığı taslak çalışmayı, İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve ilgili medya aktörleriyle paylaştık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da direktifleriyle konu şekillenecek. En kısa zamanda yasanın yürürlüğe girmesiyle, ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen sitelerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığıyla yayınlarına son verilmesini talep ediyoruz. Bu sayede gerçekten gazetecilik yapanlar ortaya çıkacak. Sizlerin de destekleri büyük önem taşıyor” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.