İLİMİZDE GÖRKEMLİ NEVRUZ KUTLAMASI « Kırşehir Anadolu Haber

İLİMİZDE GÖRKEMLİ NEVRUZ KUTLAMASI

Bu haber 22 Mart 2023 - 11:23 'de eklendi ve 161 views kez görüntülendi.

Baharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı, ilimizde düzenlenen törenle kutlandı.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına Vali Yardımcımız İsmail Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerin şiirler okumasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Bilimi Öğretim Üyesi Dr. Meltem Yılmaz, Nevruz konulu konferans verdi.

Daha sonra okul bahçesinde Vali Yardımcımız ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve ateşin üstünden atlanması ile devam eden Nevruz programı fidan dikimi ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.