İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı Vali Akın Kordinatörlüğünde Yapıldı « Kırşehir Anadolu Haber

İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı Vali Akın Kordinatörlüğünde Yapıldı

Bu haber 21 Ocak 2021 - 17:33 'de eklendi ve 367 views kez görüntülendi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, İRAP’ın illerdeki afet risk azaltma faaliyetlerini belirleyip öncelik sırasını ve yapılması gerekenleri tanımlayan bir yol haritası olduğunu söyledi.

Afetlere karşı dayanıklılığımızı arttırma konusunda ilimizdeki bütün kurumların ortak olarak çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Bilindiği gibi nüfusun çoğunluğu şehirlerde yaşamaktadır. Şehirleşme sürdürülebilir kalkınma için önemli fırsatlar sunarken bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Hızlı kentleşme, nüfus yoğunluğu, konut ihtiyacı gibi risklerle birlikte çeşitli afetler sonucu can ve mal kayıpları ortaya çıkmaktadır. Muhtemel afetler sonrası meydana gelebilecek risklerinin belirlenerek azaltılmasına yönelik eylemlerin ortaya konulduğu İRAP çerçevesinde ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışarak afet kaynaklı kayıpları en aza indirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ülkemizde 2021 yılının ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edildiğini ifade eden Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Tehlikeleri ortadan kaldıramayız, ancak riskleri azaltarak olayların afete dönüşmesini önleyebiliriz. Tüm paydaşların bir araya gelerek fikir ve bilgi paylaşımı yapabildiği İRAP, yaşanması muhtemel her türlü olaydan en az şekilde etkilenmeyi hedeflemektedir. İRAP, umarım ihtiyaç duyulmaz ama ihtiyaç olduğunda afet anında ne yapmamız, nasıl davranmamız gerektiğini gösteren önemli bir araç olacaktır. Afetlerden kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesine yönelik olarak afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında yapılması ve uyulması gereken kurallar da son derece önemli. Bu hususlar göz önüne alınarak ilimizle ilgili planlamalarımızı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Toplantı, AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan’ın katılımcıları İRAP konusunda bilgilendirdiği sunum ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.