COVID GÖLGESİNDE 19 MAYIS KUTLANIYOR « Kırşehir Anadolu Haber

COVID GÖLGESİNDE 19 MAYIS KUTLANIYOR

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 19:55 'de eklendi ve 319 views kez görüntülendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kutlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin’in Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk Sunmasıyla başlayan kutlama programına Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal medya üzerinden devam edildi.

İnternet bağlantısı üzerinde saat 13.00’te başlayan çevrim içi programa katılan Vali İbrahim Akın gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Canlı bağlantı yoluyla yapılan görüşmede gençlere hitaben konuşan Vali İbrahim Akın, Tarihimizde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının vatan topraklarını işgal kuvvetlerinden kurtarmak için Samsun’dan Anadolu’ya çıkarak Milli Mücadele dönemini başlattığını söyledi.

Anadolu’da alınan kararların ardından milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla ülkesini savunarak özgür ve müreffeh yarınların temellerini attığını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Cumhuriyetimizin kuruluşu ile neticelenen İstiklal Mücadelesini zafere taşıyan ve ecdadımızdan bizlere miras kalan bu milli birlik ve dayanışma ruhu, bugün ülkemizi daha ileriye taşımak için durmadan çalışma azmimizi arttırmaktadır.” dedi.

Ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşmasındaki en büyük gücümüzün gençlerimiz olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, konuşmasında; “Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast edecek güçlere karşı devletimizi siz değerli gençlerimiz koruyacak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizler taşıyacaksınız. Bilim ve teknolojide yaşanan hızlı değişimi yakalamak için ülkemizin gençlerimizin enerjisine ve heyecanına ihtiyacı vardır. Sizlerin, bu güvene layık olarak tarihimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağınıza ve sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir ülke bırakacağınıza yürekten inanıyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

Kırşehir, Kaman ve Mucur Gençlik Merkezlerinden programa katılan gençler, Sayın Valimizin konuşmasının ardından şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirerek söyleşi yaptılar.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında aynı gün akşam saat 19.19’da ülkemiz genelinde olduğu gibi gençlerin katılımıyla İstiklal Marşımız okunarak 19 Mayıs Özel programı gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.