CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN ANKARA NİĞDE OTOYOLUNUN FİYATLARINI BAKANA SORDU « Kırşehir Anadolu Haber

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN ANKARA NİĞDE OTOYOLUNUN FİYATLARINI BAKANA SORDU

Bu haber 13 Ocak 2021 - 15:30 'de eklendi ve 327 views kez görüntülendi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, geçtiğimiz aylarda Yap-İşlet-Devret modeliyle özel sektörce yapımı tamamlanarak hizmete açılan ve Sayıştay raporlarında da belirtilerek 78 milyon avro kamu zararı oluşturmuş olan Ankara-Niğde otoyolunun, fahiş fiyatlarının yanında Kırşehir ilini kapsayan bölümlerinde köy yollarının plansız bir şekilde otoyola bağlanmış olmasının bölge halkını sıkıntıya düşürdüğüne değinerek Çevre ve Şehircilik Bakanına söz konusu durumun çözümü noktasındaki çalışmaları sordu.

İLHAN: “10 KM’LİK OTOYOL BAĞLANTISINA GİDİŞ-DÖNÜŞ İÇİN ÖDENEN ÜCRETLER VATANDAŞI SIKINTIYA DÜŞÜRMEKTEDİR.”

İLHAN, otoyola köy yollarının bağlanmasının doğru bir uygulama olduğunu ancak 10 km’lik otoyol bağlantısını işi dolayısıyla kullanmak durumunda kalan köy halkının gidiş ve dönüş için yüksek ücretler ödemek zorunda olmasının büyük sorun teşkil ettiğini belirterek hali hazırdaki ekonomik gidişat düşünüldüğünde geçim sıkıntısı çeken vatandaşların bu mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi gerektiğini gündeme getirdi.

Kırşehir’de ikamet eden Ağaçören, Harmandalı, Sarıyahşi vb köyler ile Ortaköy gibi ilçelere vatandaşların gitmesi halinde 10 km’lik mesafeye yalnızca tek bir gidiş için ödeyecekleri ücretin 15 TL olduğunun buna bir de dönüş eklendiğinde 30 TL’ye yükseldiğinin altını çizen İLHAN, yine kısa bir mesafe olan 10 km’lik Kırşehir-Harmandalı bağlantı yolu için de 2. sınıf araçlardan 22,5 TL, 3. sınıf araçlardan 26,5 TL, 4. sınıf araçlardan 34 TL ve 5. sınıf araçlardan ise 41,5 TL ücret istendiğini bu rakamların gidiş ve dönüş olarak hesaplandığında ciddi mağduriyetler yarattığını da sözlerine ekledi.

OTOYOLUN NEREDEYSE TİCARİ FAALİYETLER DIŞINDA KULLANILAMAYACAK OLMASININ BÖLGE HALKINA YARATTIĞI GÜÇLÜK ACİLEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR!

Son olarak Kırşehir’den Ankara’ya gidecek olan 1. sınıf bir aracın ödemesi gereken ücretin 80,5 TL şeklinde ve Kırşehir’den Niğde’ye gidecek olan bir binek otomobil sürücüsünün ödemesi gereken ücretin 62,5 TL olarak belirlendiğini bu rakamların Kırşehir halkı için oldukça yüksek olduğunu ifade eden İLHAN, otoyolun neredeyse ticari faaliyetler dışında vatandaş tarafından kullanılamayacağına vurgu yaparak durumun değerlendirilip çözüme ulaştırılması gerektiğini söyledi ve Bakana sırasıyla şu soruları yöneltti: “Kırşehir bağlantı noktasında hükümetin “Deli Dumrul” misali bölgedeki köylülere yaşattığı bu mağduriyet çözülecek midir?, Kırşehirlilerin otoyolu bu yüksek fiyatlar ile ticari faaliyet dışında kullanması oldukça zor görünmektedir. Fiyatların Kırşehirlilerin ekonomik durumu da göz önünde bulundurularak makul bir seviyeye çekilmesi hususunda ihaleyi alan şirket ile ortak bir çalışmanız var mıdır?”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.