BOZTEPE KAYMAKAMINDAN KÜTÜPHANECİLER HAFTASI MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

BOZTEPE KAYMAKAMINDAN KÜTÜPHANECİLER HAFTASI MESAJI

Bu haber 31 Mart 2021 - 18:03 'de eklendi ve 326 views kez görüntülendi.

     Kaymakamımız Sayın Emre YEŞİL mesajında şu ifadelere yer verdi ;

         “ İnsanlarımıza kitap okuma  alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak üzere ülkemizde 1964 yılından beri mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır.        

        Kütüphaneler ; toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Genel olarak dünya tarihi incelendiğinde, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlenen toplumların bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar olduğu görülecektir.

        Bu bağlamda, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın yolu, kütüphanelere daha fazla önem vermekten ve kütüphanelerimizi kaynak açısından zenginleştirmekten geçmektedir. Yaşadığımız çağda bilgi ve iletişim kaynaklarının gelişmiş olması, özellikle internet ve sosyal medya vasıtasıyla her ne kadar okuma ve öğrenme ihtiyacımız önemli ölçüde giderilse de tüm dünyada kütüphaneler ve kitaplar halen önemini devam ettirmekte ve bizzat tercih edilmektedir. Ayrıca, hiçbir şey kitap okumanın zevkini vermemekte ve yerini tutmamaktadır. Müreffeh bir gelecek için çocuklarımızın, gençlerimizin okuma sevgisini ve kitaplarla olan dostluğunu artırmalı, onlara zamanı en verimli değerlendirme konusunda kütüphaneleri bir alternatif olarak sunmalıyız.

         İlçemizde bulunan  İlçe Halk Kütüphanesi 20.02.1990 yılında hizmete açılmış ve o günden bu yana, 7304  kitabıyla, 161 kayıtlı üyesi ve 96 aktif kullanıcısı ile ilçemizde hizmet vermektedir.

         Bu duygu ve düşüncelerle Halk Kütüphanelerimizin her geçen yıl daha verimli hizmetlere erişmesi umuduyla 57. Kütüphane Haftasının hayırlı olmasını dilerim.

Emre YEŞİL

Boztepe Kaymakamı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.