BOZTEPE KAYMAKAMINDAN “12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI « Kırşehir Anadolu Haber

BOZTEPE KAYMAKAMINDAN “12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI

Bu haber 12 Mart 2024 - 15:09 'de eklendi ve 32 views kez görüntülendi.

Boztepe Kaymakamı Umut ÖZKIR;

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, tarihten silinmek istenen bir milletin her türlü imkânsızlığa rağmen büyük bir inançla Kurtuluş Savaşı’nı kazandığının belgesi olan, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un kaleme aldığı İstiklal Marşımız; 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir.

Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz vatan topraklarımızda; başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan, vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en anlamlı ifadesi olan İstiklal Marşımız; tam 103 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe milletimiz tarafından gururla ve coşkuyla okunmaktadır.

Milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri en anlamlı sözlerle ifade ederek bayraklaştıran, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; milli birlik ve beraberlik duygularımızı daima canlı tutarak milletimize güç vermeye devam edecektir.

Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diye dua etmesi, istiklalimizi kazanmak için atalarımızın ne büyük fedakârlıklar yaptığının en güzel ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan İstiklal Marşımızı bizlere hediye eden Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.