AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ « Kırşehir Anadolu Haber

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Bu haber 27 Nisan 2021 - 20:43 'de eklendi ve 346 views kez görüntülendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) verilerine göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2016-2020 yılları arasındaki proje üretimleriyle dikkat çekti.

TÜBİTAK ARDEB, üniversitelerin 2016-2020 dönemini kapsayan dört yıllık süreçte ürettikleri projelere ilişkin sayısal verileri kamuoyu ile paylaştı. Veriler, ilgili dönem içerisinde başvurulan, destek verilen ve kabul edilen proje oranları ile desteklenen ve yürürlükte olan projelere verilen bütçe ortalamaları üzerinden hesaplanıyor. Üniversitemizde 2016-2020 yılları arasını kapsayan dört yıllık süre içerisinde 140 adet proje başvurusunda bulunuldu. Kabul edilen 20 projeye 7,41 milyon lira destek alındı.

Üretilen projelerin akademik ve sosyal yönü bakımdan farklı değerlere sahip olduğuna dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen tüm çalışanlara ve öğrencilere katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.