AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ VE VALİLİKLE BİRLİKTE “AHİ ESNAFINI AHİLİK KONUSUNDA EĞİTİLME”SEMPOZYUMU YAPILDI « Kırşehir Anadolu Haber

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ VE VALİLİKLE BİRLİKTE “AHİ ESNAFINI AHİLİK KONUSUNDA EĞİTİLME”SEMPOZYUMU YAPILDI

Bu haber 17 Haziran 2021 - 19:35 'de eklendi ve 352 views kez görüntülendi.

Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen ve Kırşehir Valiliğince desteklenen “Ahi Esnafını Ahilik İlkeleri Doğrultusunda Eğitme Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programı başladı. Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen program açılışına Kırşehir Valisi İbrahim Akın,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel,  Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve daire müdürleri ile Kırşehir’de faaliyet gösteren esnaflar katıldı.


Projenin açılış konuşmasını yapan KAEÜ Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Öztürk proje hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Öztürk, yapılacak eğitimlerin Ahilik ilkeleri ve bu öğretinin Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasındaki rolü hakkında olacağını ifade etti. Öztürk ayrıca Eylül ayında gerçekleştirilecek olan 34. Ahilik Haftası Kutlamalarında takdim edilecek sertifikaların esnaf tarafından iş yerlerine asılacağını ve bu uygulamanın devam edeceğini ifade etti.

Proje kapsamında kırk esnafın katılımıyla gerçekleşen ilk eğitimi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel verdi. Pandemi koşulları nedeniyle projenin uygulanmasında gecikme yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Gökbel eğitimler hakkında şu bilgileri aktardı:

“Verilecek eğitim 8 hafta ve haftada 2 gün olarak planlandı. Esnaf odalarının belirlediği kırk esnafımız ilk eğitime katılıyor. Ahi Evran-ı Veli’yi ve Ahiliği konuşacağız. Bacıyan-ı Rum teşkilatlanmasını konuşacağız. Eğitimin sonunda esnafımıza sertifika verilecek ve eğitimlerin devamı gelecek. Bu eğitim çalışmalarını yapmazsak Ahiliği toplumda yerleştiremeyiz.

“Prof. Dr. Gökbel, 2021 yılının Ahi Evran Yılı olması münasebetiyle “Ahi Esnafını Ahilik İlkeleri Doğrultusunda Eğitme Projesi”nin Ahi Evran-ı Veli ve Ahiliğin yeniden anlaşılması için bir başlangıç olduğunu ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.