2021 yılının Ahilik Yılı olması nedeniyle Sakarya İl Müftülüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çeşitli etkinliklerle yoğun bir şekilde devam eden ’Geçmişe İz Geleceğe Biz’ projesi kapsamında, Ahi Evran-ı Veli Camii bahçesinde ’Ahi Evran, Ahilik ve Gençlik’ konulu söyleşi düzenlendi. 5 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel katıldı.
hoşgeldin bonusu
Rektör Yardımcısı Gökbel : ‘’Batılı Bilim Adamları Ahiliği Anadolu’nun Rönesansı Olarak Görüyor’’

Kırşehir ve Sakarya’dan çok sayıda katılımcının takip ettiği söyleşide Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Ahilik konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Rektör Yardımcısı Gökbel, Ahiliğin tarihinin ve işleyişinin ele alınmasının yanında atılacak en önemli adımlardan bir tanesinin Ahiliğin günümüze entegre edilmesi olduğunu söyledi. Ahiliğin başarısının sırrına, Anadolu’ya nasıl nefer olduğuna ve Osmanlı’nın kuruluşuna etkisine değinen Gökbel, bugün kendilerinin ele alması gerekenin Batı’nın Ahiliği nasıl ele alıp kullandığı ve nasıl geliştirdiği konuları olması gerektiğini vurguladı. Batılı bilim adamlarının Ahiliği Anadolu’nun Rönesansı olarak gördüğünün farkında olmak gerektiğini anlatan Gökbel, kendilerinin yapması gerekenin ülke olarak önlerini açabilecek ve sıçrama yapabilecek Ahilik ilkelerini uygulamak olduğuna dikkat çekti.

Ahilik konusunda Sakarya ilinin çok büyük katkıları olduğunu da belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşması Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve SESOB Başkanı Hasan Alişan’a katkılarından dolayı teşekkür etmesiyle sona erdi.