AFAD’DAN KIRŞEHİR KOLEJİNDE FARKINDALIK EĞİTİMİ « Kırşehir Anadolu Haber

AFAD’DAN KIRŞEHİR KOLEJİNDE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Bu haber 01 Mart 2024 - 18:49 'de eklendi ve 27 views kez görüntülendi.

İl AFAD Müdürlüğünce 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Kırşehir Kolejinde afet farkındalık eğitimi, deprem anı uygulaması ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

İlkokul yaş grubundaki öğrenci düzeylerine göre gerçekleştirilen farkındalık eğitiminde; afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, yaşam çevremizdeki riskler, afet bilinci kültürü, yaşam çevremizdeki risklerin azaltılması, yapısal olmayan riskleri azaltmak, aile afet ve acil durum planı, toplanma alanı ve buluşma yerleri, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk saatler konularında bilgilendirme yapıldı.

Afet farkındalık eğitimi sonrası gerçekleştirilen deprem anı uygulaması ve tahliye tatbikatı ile öğrencilerin olası bir afette nasıl bir hareket tarzı belirleyeceklerini uygulamalı olarak görme olanakları oldu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.