AFAD EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR « Kırşehir Anadolu Haber

AFAD EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Bu haber 26 Şubat 2021 - 18:08 'de eklendi ve 304 views kez görüntülendi.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde ilimiz merkez köy, mahalle muhtar ve azalarına afet farkındalık eğitimi verildi.

 

2021 “Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında gerçekleştirilen eğitim, İl AFAD Müdürü Metin ALPASLAN’ ın açılış konuşması ile başladı.

 

Afet farkındalık eğitimi, muhtarlara ve azalara deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacakları anlatan kamu spotunun izlenmesi ve 2021 “Türkiye Afet Eğitim Yılı” projesinin katılımcılara anlatılması ile devam etti.

 

Eğitimde; Bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları, afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası yapılması gerekenler, deprem sigortası, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, yaşam çevremizdeki riskler, yangın, ilk yardım, AFAD gönüllülük sistemi, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma, yangın, sel, çığ heyelan konuları katılımcılara anlatılmıştır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.