24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ « Kırşehir Anadolu Haber

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bu haber 22 Kasım 2023 - 18:18 'de eklendi ve 76 views kez görüntülendi.

24 Kasım, Millet Mektepleri’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir.

Öğretmenler, sadece belirli bir zamanın değil dünün, bugünün ve yarının sahipleridir. İnsan, eğitimini ilk olarak ailesinden alır. Fakat insanların toplumdaki yerinin belirlenmesinde temel esas öğretmendir. Çünkü öğretmenler bize verdikleri bilgilerle hayatı anlamamızı sağlarlar. Olaylara bakış açımızı değiştirirler, sosyal yaşantımızda büyük ölçüde rol oynarlar hatta kişiliğimizin oluşmasında çok büyük paya sahiplerdir. Sonuçta her yetişen nesil öğretmenlerin yetiştirdiği nesildir.

Öğretmen sorumluluğu büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar, elinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakarlıkla ortaya koyarlar. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Toplumun ilerlemesine, çağın gerektirdiği teknolojik yeniliğe, birlik ve beraberliğin sağlanmasına, hoşgörüye, merhametli olmaya ve insanlığın gerektirdiği tüm davranışların öğretilmesine azimle kararlılıkla gayret gösterirler.

Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, öğretmendir.

Bu vesileyle, Türk Ocağı Kırşehir Şubesi olarak, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Ne mutlu TÜRKÜM diyene…

Yönetim Kurulu Adına
Süleyman DOĞAN
Kırşehir Türk Ocağı Şube Reisi

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.