Rektör Karakaya 11. Boğaziçi Zirvesinde AYDEP’i Anlattı « Kırşehir Anadolu Haber

Rektör Karakaya 11. Boğaziçi Zirvesinde AYDEP’i Anlattı

Bu haber 10 Mart 2021 - 16:02 'de eklendi ve 330 views kez görüntülendi.

Bilimsel çalışmaları yakından takip eden ve dünya gündemine dair görüşlerini bildiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 8-9 Mart 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve ana teması “Belirsizlik Çağında Yaşamak” olan 11. Boğaziçi Zirvesine katıldı. Rektör Karakaya, 9 Mart 2021 tarihli Yükseköğretimde Aksama: Öğretim İçin Yeni Yollar isimli oturumda Eğitimde Kalite Güvence Sistemimiz olan AYDEP ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Disiplinler arası çok yönlü iş birliklerini artırarak sonuç odaklı diyalogların oluşturulmasını sağlamak ve politik ve iş dünyası liderlerinin; eğitimde, sanatta, medyada öncü kişilerin, yardımseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal arenanın bir araya geldiği bir tartışma alanı sunarak küresel gündemi şekillendirici rol oynamak amacıyla gerçekleştirilen zirvede önemli sunumlar gerçekleştirildi.

Rektör Karakaya: “AYDEP, Öğrenci Merkezli Bir Eğitimdir”

Konuşmasına ilk olarak “Süreç Temelli Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi” hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, mesleki yeterlikler, yeterlik alanları ve yeterlik göstergeleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Eğitimde Kalite Güvence Sistemi ve Destek Birimleri hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: Geliştirmiş olduğumuz AYDEP, öğrenci merkezli bir eğitimdir ve yeterlik temelli hiyerarşik yapıya sahiptir. Program yeterlikleri ile derslerin öğrenme çıktıları arasında bir uyum sağlanmaktadır. Zengin öğretim materyali ve etkileşimli öğretim ortamına sahip olan AYDEP, akreditasyon standartlarına da uygun durumdadır. AYDEP öğretim sürecinin yönetiminde gerekli tüm modüllere sahiptir ve bütünleşik bir öğrenme yönetim sistemidir. Modüller öğrenci bilgi sistemi ile entegre biçimde çalışmaktadır ve modüller arasında bilgi paylaşımı bulunmaktadır.”

Rektör Karakaya: “2015’te Pilot Olan AYDEP Şimdi Model Oldu”

Sunumunda AYDEP Sistem Modülleri, Kullanıcı Yönetimi ve Yetkilendirme Modülü, Müfredat Geliştirme Modülü, Ölçme ve Değerlendirme Modülü ve Yeterlik Temelli Müfredat İş Akışları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde son verdi: “2020 yılının başından itibaren dünyayı etkisi altına alan ve Türk Yükseköğretim Sistemini de etkileyen Covid-19 Salgını sırasında üniversitemiz, AYDEP sayesinde başarılı bir süreç yürütmüştür. Uzaktan eğitim sistemi ile öğrencilerinin eğitim-öğretim süreçlerine ara vermeyen üniversitemiz, aynı zamanda öğrencilerinin de bu sisteme hızla uyum göstermesini sağlamıştır. 2015 yılında Eğitim Fakültemiz tarafından pilot olarak kullanılan bu sistemin şu an model olarak görülmesi bizim için gurur verici. Üniversitemizin misyonuna uygun projeleri hayata geçirmek bizim temel amaçlarımız arasında. Öğrencilerimizin eğitimlerine ara vermeden devam ettiğimiz gibi aynı zamanda onların emeklerini de koruyor bu nedenle örgün ve yaygın eğitimde kullanılan eğitim süreçlerinin tamamını kayıt altına alıyoruz. AYDEP’i hayata geçirirken bizim sloganımız “Eğitim İçin Sınır Yoktur” olmuştu. Bu slogan ile yolumuza devam ediyoruz ve nitelikli bireyler yetiştirmek için durmadan çalışıyoruz. Üniversite olarak her alana uzman bireyler yetiştirmek asına hep daha iyileri üniversitemize ve öğrencimize kazandırmaya gayret ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.